Ühenda meile

Äri

3. aasta III kvartal: ettevõtete pankrottide arv vähenes, registreerimiste arv kasvas

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

2023. aasta III kvartalis pankrotiväljakuulutuste arv EU ettevõtted vähenesid eelmise kvartaliga võrreldes 5.8%. Üldiselt on 2023. aasta pankrotikuulutuste arv olnud suurem kui pandeemiaeelsest perioodist (st 2019. aasta IV kvartalist). 

Samal perioodil uute ettevõtete registreerimine veidi kasvas kolmandat kvartalit järjest. Võrreldes selle aasta teise kvartaliga tõusid need 0.7%. Üldiselt on ettevõtete registreerimiste arv 2023. aasta teises ja kolmandas kvartalis olnud suurem kui perioodil 2015-2022. 

See teave pärineb andmed ettevõtete registreerimiste ja pankrottide kohta avaldas täna Eurostat. Alates 2023. aasta veebruarist sisaldab Eurostati andmebaas ka igakuiseid andmeid ettevõtete registreerimiste ja pankrottide kohta nende riikide kohta, kes edastavad igakuist teavet vabatahtlikult.

See artikkel esitab käputäie üksikasjalikumaid leide Statistika selgitatud artikkel

Joonegraafik: ettevõtete registreerimine ja pankroti väljakuulutamine EL-is 1. aasta I kvartal – 2015. 03 (hooajaliselt korrigeeritud andmed; 2023=2015)

Lähteandmestik: sts_rb_q

Pankrotid sagenesid teabe ja suhtluse vallastegevused

Kui vaadata pankrotte tegevusalade lõikes, siis enamikus majandusharudes registreeriti 2023. aasta kolmandas kvartalis pankrottide arvu vähenemine võrreldes eelmise kvartaliga. Enim vähenes veondus ja laondus (41.3%), järgnesid majutus- ja toitlustusteenused (-28.4%) ning haridus, tervishoid ja sotsiaaltegevus (-12.3%). Sektorid kasvasid info ja side (+25.3%), tööstuses (+4.6%) ja ehituses (+0.1%).

reklaam
Joonegraafik, ajaskaala: pankrottide väljakuulutamine ELis tegevusalade järgi, 1. aasta 2015. kvartal kuni 3. aasta III kvartal (hooajaliselt korrigeeritud andmed; 2023=2015)

Lähteandmestik: sts_rb_q

Võrreldes 2019. aasta pandeemiaeelse neljanda kvartaliga oli 2023. aasta kolmandas kvartalis pankrottide arv suurem pooltes majandusharudes. Majutus- ja toitlustusteenused, info ja side, haridus, tervishoid ja sotsiaaltegevus ning finants-, kindlustus- ja kinnisvaraalased tegevused registreerisid 2023. aasta kolmandas kvartalis 2019. aasta neljanda kvartaliga võrreldes rohkem pankrotte. 

Seevastu ülejäänud neljas majandussektoris oli pankrottide arv väiksem kui 2019. aasta pandeemiaeelses neljandas kvartalis: kaubanduses, tööstuses, veonduses ja laonduses ning ehituses. 

Joonegraafik, ajaskaala: pankrottide väljakuulutamine ELis tegevusalade järgi, 1. aasta 2015. kvartal kuni 3. aasta III kvartal (hooajaliselt korrigeeritud andmed; 2023=2015)

Lähteandmestik: sts_rb_q

Rohkem informatsiooni

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid