Ühenda meile

NATO

„Ükski vägivald ega hirmutamine” ei saa takistada Ukraina NATO teed

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

NATO asepeasekretär Mircea Geoană tervitas Helsingis NATO avatud uste konverentsil esinedes Ukraina valmisolekut NATO-ga ühineda ja ütles, et "NATO uks jääb avatuks" ja "mingi vägivald ega hirmutamine ei saa seda peatada". Bulgaaria, Eesti, Läti, Leedu, Rumeenia, Slovakkia ja Sloveenia saatkonnad olid koostöös Soome Rahvusvaheliste Suhete Instituudi ja Soome Atlandi Nõukoguga korraldanud ürituse, tähistamaks kahekümnendat aastapäeva NATO-ga ühinemisest. .

Oma virtuaalses pöördumises ütles Geoană, et ta ei suudaks välja mõelda paremat võõrustajat kui Soome, et rääkida NATO avatud uste poliitikast. "Koos meie uusima liikme Rootsiga olete näidanud maailmale, mida tähendab vabadus," ütles ta ja lisas, et president Putin on ebaõnnestunud katses "NATO uks kinni lüüa".

Asekantsler rõhutas, et Ukraina on nagu teisedki Kesk- ja Ida-Euroopas ning Baltikumis valinud tee NATO liikmelisuse poole. Alates 1949. aastast on NATO kasvanud kaheteistkümnelt liikmelt kolmekümne kahele ja see jätkab "silla ehitamist Ukrainale, et ühineda meie suure alliansiga", nagu näeb juulis Washingtoni tippkohtumine.  

Asekantsler rõhutas, et NATO avatud uste poliitika on toonud alliansi rohkem vägesid, rohkem võimeid ning rohkem oskuste ja asjatundlikkusega inimesi. "NATO liitlased Läänemerest Musta mereni annavad olulise panuse NATO kollektiivsesse julgeolekusse," ütles ta ja rõhutas, et need riigid panustavad ka NATO innovatsiooniökosüsteemi, sealhulgas katsekeskused ja kiirenduspaigad, mis on osa NATO Põhja-Atlandi kaitseinnovatsiooni kiirendist (DIANA). ).

Eelmisel päeval külastas Mircea Geoană liitlasvägede mereväejuhatuse (MARCOM) peakorterit Londoni lähedal Northwoodis, kus ta kohtus MARCOMi komandöri, viitseadmiral Mike Utley ja teiste oluliste staabiliikmetega. Asepeasekretär ja ülema arutelu keskendusid MARCOMi tähtsusele NATO uutes kaitseplaanides ning väejuhatuse olulisele rollile Põhja-Ameerika ja Euroopa vaheliste mereteede avatuna hoidmisel.

Pärast hiljutist kahju Läänemere veealusele infrastruktuurile arutati ka seda, kuidas liitlaste merevägi ja uued tehnoloogiad saavad paremini kaitsta merealust infrastruktuuri ning alliansi rolli merealuste kaablite ja torustike varjestamisel. Geoană rõhutas ka vajadust jätkata läänepoolset toetust Ukrainale, öeldes, et Venemaal valitseda lubamise hind oleks palju suurem kui Ukraina praegune toetamine.

Asepeasekretär ja komandör arutasid ka arenevaid raketi- ja droonitehnoloogiaid ning seda, kuidas NATO saaks paremini kohaneda tehisintellekti rolliga tänapäevases sõjapidamises. Hoiatades, et allianss seisab silmitsi põlvkonna suurimate julgeolekuprobleemidega, rõhutas hr Geoană MARCOMi keskset rolli NATO ühe miljardi inimese kaitsmisel.

reklaam

Ta lõpetas oma reisi avakõnega Londonis toimuva NATO integreeritud õhu- ja raketikaitse (IAMD) iga-aastase konverentsi kolmandal väljaandel. Tänavune konverents keskendus Washingtoni tippkohtumise tulemustele, Ukraina-vastase sõja õppetundidele ja NATO IAMD kohandamisele pärast tippkohtumist.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid