Ühenda meile

Türgi

Türgi piiril peksti ja arreteeriti üle 100 kirikuliikme

JAGA:

avaldatud

on

KAPIKULE, TÜRGI, 24. mai, kell 9:00 GMT]- Rohkem kui 100 Ahmadi Religion of Peace and Light liiget, tagakiusatud usuvähemust, kes esinesid täna hommikul Türgi-Bulgaaria piiril varjupaika taotledes, on just saanud sissesõidukeelu. peksti vägivaldselt, tõugati tagasi ja viidi Edirne'i avaliku julgeoleku kontorisse. Nende pihta tulistati püssipaugu, ähvardati ja nende asjad visati minema.

Rühma kuuluvad naised, lapsed ja vanurid. Need 103 isikut on oma usu tõttu kannatanud äärmusliku ja süstemaatilise usulise tagakiusamise all kõigis moslemi enamusega riikides. Neid peksti, vangistati, rööviti, alandati ja terroriseeriti sellistes riikides nagu Iraan, Iraak, Alžeeria, Egiptus, Maroko, Aserbaidžaan ja Tai.

Nad olid kogunenud Türki ja olid teel Türgi-Bulgaaria piirile võtta endale inimõigus taotleda varjupaika otse Bulgaaria piiripolitseilt vastavalt varjupaiga- ja pagulaste seaduse (LAR) artikli 58 lõikele 4, mis sätestab, et varjupaika saab taotleda suulise avalduse alusel, mis esitatakse piiripolitsei.

See juhtub pärast seda, kui kõik katsed saada viisat humanitaarkaalutlustel olid ebaõnnestunud. ELi põhiõiguste harta artikkel 18, 1951. aasta Genfi pagulasseisundi konventsioon ja inimõiguste ülddeklaratsiooni artikkel 14 sätestavad, et pagulastel on õigus varjupaigale ning täielikule ja õiglasele individuaalsele hinnangule koos õigusega apellatsioonkaebus. Selle usuvähemuse liikmed on järginud seaduslikke protseduure, et taotleda varjupaika vastavalt rahvusvaheliselt kokkulepitud inimõigusseadustele.

Lisaks saadeti teisipäeval, 23. mail 2023 Euroopa piirivägivalla seirevõrgustiku (BVMN) avatud kiri, milles inimõigusorganisatsioonid allkirjastasid oma
heakskiit, kutsudes üles kaitsma rühma ja nende õigust taotleda varjupaika
kooskõlas rahvusvahelise õigusega.

See, et Türgi reageerib sellele humanitaarpõgenikekriisile sel viisil, on olukorra murdmine
rahvusvaheliselt kokku lepitud inimõiguste seadustes.
See inimõiguste seaduste rikkumine Türgi valitsuse poolt on nördimus ja absoluutne
õigluse travestia.
Ahmadi Religion of Peace and Light on 501c3 USA-s asuv mittetulundusorganisatsioon,
Kiriku staatus.
Nõuame, et meie süütutele selle registreeritud religiooni liikmetele antaks inimõigus varjupaigale ja pühamule, et neid koheldaks seaduslike kodanikena ja et nad vabastataks viivitamatult kinnipidamiskohast.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Trendid