Ühenda meile

keskkond

Kliimarevolutsioon Euroopa metsanduses: maailmas esimesed süsinikureservi pargid Eestis

JAGA:

avaldatud

on

Skovesti võrgustikku kuuluv Eesti jätkusuutlikkuse idufirma Green Deal on algatanud metsanduse revolutsiooni, töötades välja uue metoodika tõhusamaks süsiniku sidumiseks. See uuenduslik lähenemine suurendab metsade potentsiaali süsiniku kogumiseks, aidates kaasa ülemaailmsete kliimaeesmärkide saavutamisele ja parandades ökosüsteemi tasakaalu. Esimesed selle metoodika järgi hallatavad süsinikupargid rajatakse Kesk-Eestisse.

EL on seadnud eesmärgiks vähendada 55. aastaks kasvuhoonegaaside heitkoguseid 2030% ja istutada juurde 3 miljardit puud. Green Deali poolt välja töötatud süsinikureserv toetab seda eesmärki. Esimesed süsinikupargid istutatakse selle aasta 27. aprillil süsinikureservi, kus on üle 10,000 XNUMX taime enam kui viiel hektaril.

Esimeses etapis rajatakse kolm süsinikuparki. Maailma esimese nimega Carbon Parks kuuluvad Skovest Networki ettevõtetele Eestist Eesti Metsameister ja Lätist Privatais Mežsile. Kolmas rajatav park on kogukonnapark (Green Deal Carbon Park), mis on avatud kõigile (https://www.carbonreserve.earth/). Nende parkide loomine näitab sadade inimeste initsiatiivi ülemaailmsete kliimaeesmärkide saavutamisel.

Eesti Metsameistri tegevjuht Tauno Trink rõhutab projektis osalemise olulisust: „See pole mitte ainult meie kohustus vastavalt käskkirjadele, vaid ka soov ja tahe panustada puhtamasse keskkonda. See on ka märkimisväärne samm meie eesmärgi poole olla 2030. aastaks süsinikuneutraalne. On suur rõõm ja au omada süsinikureservi kõige esimest süsinikuparki ja teha ajalugu heas mõttes. Julgustan kõiki ettevõtteid selle algatusega ühinema!

Green Deali uudne metoodika töötati välja koostöös Maaülikooli, Tartu Ülikooli geograafiaosakonna juurökoloogia rühma, Tallinna Ülikooli ja teiste teadlastega. Metoodika ja pargid mitte ainult ei toeta keskkonnahoidu, vaid loovad ka uusi uurimisvõimalusi, tuues kokku erinevate valdkondade spetsialistid ja ettevõtted ühise eesmärgi nimel tegutsema.

Süsinikuvaru avamisüritus 27. aprillil kell 13:00, Kriilevälja, Paide, 72752 Järvamaa, Eesti

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid