Ühenda meile

Küpros

Komisjon käivitab uue ELi ühtse teeninduspunkti, et hoogustada rohelise joone kaubandust Küprosel

JAGA:

avaldatud

on

Komisjon käivitas Küprosel Nikosias uue teenuse „EU One Stop Shop, mis toetab rohelise liini kaubandust ja ettevõtteid”. Selle eesmärk on pakkuda teavet ja tehnilist abi ettevõtetele ja üksikisikutele, kes tegelevad Küprosel üle rohelise joone kauplemisega või on sellest huvitatud.

Ühtekuuluvuse ja reformide volinik Elisa Ferreira (pildil) ütles: „Rohelise joonega kauplemise suurendamine on üks komisjoni prioriteete Küprosel. Green Line'i kaubandus viib inimesed ja ettevõtted kokku ning pakub mõlema kogukonna ettevõtetele olulisi majanduslikke võimalusi. Kaubandust edendades saame aidata luua kahe kogukonna vahel usaldust.

„One Stop Shop” pakub nii Küprose kreeka kui ka türgi tootjatele ja kauplejatele lihtsat juurdepääsu väärtuslikule teabele rohelise joonega kauplemise protseduuride kohta. Samuti teavitatakse ELi standarditest ja nõuetest, millele Küprose türgi tooted peavad ELi turule viimisel vastama. Teenus hakkab tööle kreeka, türgi ja inglise keelt valdavaid eksperte, pakub uut kolmekeelset veebisaiti ning korraldab võrgustike loomise üritusi tootjatele ja kauplejatele.

Green Line kaubandust reguleerib EL 2004. a Rohelise joone määrus, mis sätestab tingimused, mille alusel inimesed, kaubad ja teenused võivad rohelist joont ületada. See on piir Küprose valitsuse kontrolli all olevate ja valitsusväliste piirkondade vahel.

Ühtset teeninduspunkti rahastatakse vahenditest ELi abiprogramm Küprose türgi kogukonnale, mille eesmärk on hõlbustada Küprose taasühendamist. EL on eraldanud € 688 miljonit abiprogrammis alates 2006. aastast.

Konkreetsete küsimustega uue teenuse kohta saab pöörduda [meiliga kaitstud].

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid