Ühenda meile

Käsitöö

9% ELi koolilõpetajatest osales välismaal liikuvuses

JAGA:

avaldatud

on

Umbes 386,900 2021 õpilast, kes lõpetasid XNUMX. aastal EU riigid olid oma kraadiõppe ajal välismaal õppinud vähemalt 3 kuud (nn krediidi mobiilsed lõpetajad, kõrghariduse omandanud ISCED tasemed 5-8). Kuna ELis oli ligikaudu 4.3 miljonit koolilõpetajat, siis 9% ELi lõpetajatest osales välismaal liikuvusprogrammis.

2021. aastal oli EL-i liikmesriikidest enim ainealase mobiilsusega viibinud lõpetajaid Prantsusmaal, ligikaudu 176,100 45.5 ehk 68% koguarvust. Saksamaal oli 700 17.8 üliõpilast (välja arvatud doktoriõppe või samaväärsed õpingud) ehk 40,100% ELi koguarvust. Hispaania oli kolmandal kohal ligikaudu 10.4 XNUMX mobiilside lõpetanuga, osakaal XNUMX%. 

Välismaal õppinud ELi koolilõpetajate peamine sihtkoht oli Ühendkuningriik, mis moodustab 10.7% kõigist mobiilsete kõrgharidusega inimestest, järgnesid Hispaania (9.4%) ja Ameerika Ühendriigid (7.5%).

Infograafik: Lõpetajate ainepunktide liikuvus registreerumisriigi ja sihtriigi järgi, % kõigist ainepunktide mobiilsus lõpetanutest

Lähteandmestik: educ_uoe_mobc01, educ_uoe_mobc02 

Mõnel juhul mängisid olulist rolli muud tegurid, nagu sarnane keel, kultuurilised ja ajaloolised sidemed, samuti geograafiline lähedus. Mõned ELi liikmed meelitasid kohale suure osa õpilastest konkreetsetest ELi riikidest. Kreekas oli Küproselt pärit üliõpilaste osakaal ülekaalukalt kõrgeim, 68%. Saksamaa sai 29.9% Luksemburgi mobiililõpetajatest, Tšehhis aga 27% Slovakkia üliõpilastest.

Uurides iga ELi riigi kolme parimat sihtkohta, olid kõige levinumad sihtkohad Hispaania ja Saksamaa. ELi mittekuuluvatest riikidest olid Ühendkuningriik, Ameerika Ühendriigid ja Austraalia ainsad riigid, mis jõudsid mis tahes ELi liikmesriigist pärit mobiilsideõppe lõpetanute kolme parima sihtkoha hulka.

See artikkel tähistab rahvusvahelist üliõpilaspäeva, mida tähistatakse igal aastal 17. novembril.

reklaam

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

 • Kolmanda taseme haridus ISCED 5.–8:
  • ISCED 5: lühiajaline kõrgharidus
  • ISCED 6: bakalaureusekraad või samaväärne tase
  • ISCED 7: magistrikraad või samaväärne tase
  • ISCED 8: doktorikraad või samaväärne tase
 • Ainete mobiilsus on defineeritud kui ajutine kolmanda taseme haridus ja/või õpingutega seotud praktika välismaal koduõppeasutuse kolmanda taseme haridusprogrammi registreerimise raames (tavaliselt) akadeemilise ainepunkti saamise eesmärgil. 
 • Erinevalt ainepunktide mobiilsusest võivad kõrgkoolilõpetajad olla ka mobiilsed, kui nad omandasid keskhariduse mujal kui ELi liikmesriigis, kus nad õppisid, olenemata sellest, kas see toimus mõnes teises ELi liikmesriigis või kolmandas riigis. See uudis puudutab ainult mobiililõpetajaid. Kolmanda taseme lõpetajad võivad olla samaaegselt mobiilsed ja krediitkaardid. 
 • Andmed mobiilsete doktoriõppe või samaväärsete õpingute (ISCED 8) lõpetajate kohta ei ole kättesaadavad mõne ELi liikmesriigi kohta: Saksamaa, Eesti, Kreeka ja Holland.
 • „Kolm populaarseimat sihtkohta EL-i kvalifikatsiooniga reisijate seas maailmas” viitab ainult ISCED tasemetele 3–5 (välja arvatud ISCED 7).
 • Iirimaa ja Sloveenia: andmed puuduvad.
 • Belgia: alakaetus, kuna andmed viitavad ainult flaami kogukonnale.
 • Tšehhi: alakindlustus lühikese tsükli kolmanda taseme astme jaoks.
 • Saksamaa: andmed on saadaval piiratud arvu partnerriikide kohta. Põhineb lähima 100-ni ümardatud andmetel.
 • Eesti: alakatted.
 • Itaalia ja Slovakkia: välja arvatud lühikese tsükli kõrgharidus.
 • Poola: lühiajalise kolmanda taseme õppeperioodi kohta olid andmed välismaalt pärit lõpetajate ja üliõpilaste kohta tühised või 0.

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid