Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Veinitoodang ulatus 16.1. aastal 2022 miljardi liitrini

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

2022. aastal müüdi riigis veinitoodangut (sh vahuvein, portvein ja viinamarjavirre). EU ulatus 16.1 miljardi liitrini.  

Kolm parimat veinitootjat andsid 83% ELi toodangust. Itaalia ja Hispaania andsid kumbki ligi 5.0 miljardit liitrit, mis moodustab kokku 62% ELis müüdud kogutoodangust, samas kui Prantsusmaa tootis 3.4 miljardit liitrit ehk 20%. Teised tootjad, kes ületasid 1% ELi koguarvust, olid Saksamaa (4%), Portugal (üle 2%) ja Ungari (alla 2%). 

Infograafik: EL-i parimad veinitootjad, liitrit, 2022

Lähteandmestik: DS-056120

Itaalia: 2022. aasta juhtiv veinieksportija

2022. aastal eksportisid ELi liikmesriigid 7.2 miljardit liitrit veini. Peaaegu pool (3.2 miljardit liitrit, 44%) eksporditi riikidesse väljaspool ELi.väljaspool ELi). Suurem osa veinist eksporditi Ühendkuningriiki (0.7 miljardit liitrit 23% ELi-välisest ekspordist), järgnesid Ameerika Ühendriigid (0.7 miljardit liitrit, 22%), Venemaa (0.3 miljardit liitrit, 9%) ja Kanada (0.20%). miljardit liitrit, 6%).

Itaalia oli ülekaalukalt suurim veinieksportija, kelle eksport oli 2.2. aastal 2022 miljardit liitrit, mis moodustab 30% ELi liikmesriikide veiniekspordist. Sellele järgnesid Hispaania (2.1 miljardit liitrit, 29%) ja Prantsusmaa (1.4 miljardit liitrit, 19%).

Infograafik: EL-i liikmesriikide veinieksport, liitrid, 2022

Lähteandmestik: DS-059322

reklaam

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

  • Kaubandusandmed: EL-i kogukaubandus arvutatakse ELi-sisese ja ELi-välise kaubavahetuse liitmise teel. Kvaasitransiitkaubanduse tõttu võib see kaasa tuua topeltarvestuse. Selle näiteks oleks vein, mida Prantsusmaa ekspordib Madalmaade kaudu Ameerika Ühendriikidesse. See tooks kaasa selle, et nii Holland kui ka Prantsusmaa loeksid sama veini ekspordiks. Täpsemalt väljendub see Hollandi ELi-välises ekspordis USA-sse ja Prantsusmaa ELi-siseses ekspordis Hollandisse.

 
Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid