Ühenda meile

Bulgaaria

Komisjon kiidab heaks 16 miljoni euro suuruse Bulgaaria meetme Bulgartransgazi maagaasihoidla toetamiseks

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon kiitis ELi riigiabi eeskirjade kohaselt heaks a €16 million Bulgarian measure to support the expansion of Bulgartranstaz’s natural gas storage facility in Chiren.

Bulgartranstaz otsustas investeerida ligikaudu 285 miljonit eurot, et laiendada oma Chirenis asuva maagaasihoidla võimsust, mis on Bulgaaria ainus maagaasihoidla. Käitise ladustamismaht kasvab eeldatavalt 550 miljonilt 1 miljardi kuupmeetrini. Lisaks suurendatakse ka maagaasi väljavõtmise ja võrku sisestamise võimsusi.

Bulgaria notified to the Commission its plans to support Bulgartransgaz’s investment with a nine-year €16 million public guarantee on the loan to finance the measure. The aim is to ensure security of gas supply, enhance competition in the gas market, also thanks to a greater integration of the plant in the network, and encourage gas trade in the region.

The Chiren storage expansion is a project of common interest (‘PCI’) included in the Viies PCI-de loend. Ühisprojektide eesmärk on viia lõpule Euroopa energia siseturg, et aidata ELil saavutada oma energia- ja kliimapoliitika eesmärke.

Komisjon hindas kava alusel ELi toimimise lepingu artikli 107 lõike 3 punkt c, mis võimaldab liikmesriikidel teatud tingimustel teatud majandustegevuse arengut toetada ja Kliima-, keskkonnakaitse- ja energiavaldkonna riigiabi suunised (‘CEEAG’). The Commission found that the Bulgarian scheme is necessary and appropriate to facilitate Bulgartransgaz’s investment in its natural gas storage facility. Furthermore, the Commission concluded that the scheme is proportionate, as the aid will be limited to the minimum necessary to ensure the investment in the plant, and will not have undue negative effects on competition and trade in the EU. On this basis, the Commission approved the Bulgarian scheme under EU State aid rules.

Otsuse mittekonfidentsiaalne versioon tehakse numbri SA.106120 all kättesaadavaks riigiabi register komisjoni konkurentsi kohta veebisait kui mis tahes konfidentsiaalsuse küsimused on lahendatud.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid