Ühenda meile

Albaania

Piirihaldus: EL allkirjastab Albaaniaga Frontexi staatuse lepingu

JAGA:

avaldatud

on

15. septembril allkirjastasid Euroopa Liit ja Albaania uue piirihalduse operatiivkoostöö lepingu Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Agentuuriga (Frontex). Lepingule kirjutasid alla nõukogu, komisjoni ja Albaania valitsuse esindajad.

Leping on väljund ELi Lääne-Balkani tegevuskava. Tugevdatud operatiivkoostöö Lääne-Balkani partnerite ja Frontexi vahel aitab võidelda ebaseadusliku rände ja piiriülese kuritegevusega ning suurendab veelgi julgeolekut ELi välispiiridel. Uue lepinguga ajakohastatakse eelmist staatuselepingut alates 2019. aastast, võimaldades ka Frontexi alalise korpuse ohvitseride lähetamist Albaania ja naaberriikide Lääne-Balkani partnerite piiridele. Pärast allakirjutamist võib lepingut ajutiselt kohaldada Albaania parlamendi nõusolekul. Lepingu lõplik sõlmimine eeldab Euroopa Parlamendi nõusolekut ja nõukogu otsust, samuti kõiki Albaania poolseid ratifitseerimisetappe.

Allkiri leidis aset veeristel Berliini protsessi siseministrite kohtumine, võõrustas eile Tiranas Albaania siseminister Taulant Balla. Seal vestlesid Lääne-Balkani partnerite ministrid, mitmed ELi ministrid, ELi agentuuride, Ühendkuningriigi ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad integreeritud piirihalduse, organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse ja küberjulgeoleku teemadel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid