Ühenda meile

keskkond

Teaduse puudumisel vältige süvamere kaevandamist

JAGA:

avaldatud

on

Samarkand, Usbekistan, 17. veebruar 2024 – Rändeliikide konventsiooni (CMS) osapoolte konverents (COP) lõppes 17. veebruaril resolutsiooni vastuvõtmisega, mis kutsub liikmesriike üles mitte tegelema süvamere kaevandamisega ega toetama seda enne, kui on saadud piisavat ja usaldusväärset teaduslikku teavet. tagama, et süvamere kaevandustegevused ei avaldaks kahjulikku mõju rändavatele mereliikidele, nende saagile ja ökosüsteemidele. 


Resolutsiooni vastuvõtmine CMS COPis tõstab esile järjekordse ülemaailmse mitmepoolse organisatsiooni, mis võtab selle vastuolulise tööstuse suhtes tugeva seisukoha.  


Sofia Tsenikli, DSCC süvamere kaevandamise moratooriumi kampaania juht ütles: " CMS COP on saatnud tugeva sõnumi ettevaatusabinõude kasuks. Kutsume nüüd kõiki Rahvusvahelise Merepõhjaameti liikmesriike tungivalt kehtestama selle spekulatiivse kaevandustööstuse süvamere kaevandamise moratoorium. Süvamere kaevandamine ei tähenda ainult mineraalide kaevandamist süvamerest, vaid ka ookeanilise elustiku häirimist. "


Rääkides COP-ist, Sandrine Polti, DSCC Euroopa juht lisas: " Kui see on lubatud, peaks kommertskaevandamine töötama 24 tundi ööpäevas erineval sügavusel, kusjuures iga tegevus võib kesta aastakümneid. Lisaks otsesele ja vahetule mõjule tegelikult kaevandatavatele süvamere ökosüsteemidele näitavad olemasolevad teadusuuringud, et merekeskkonnale, sealhulgas rändliikidele ning liikidele ja ökosüsteemidele, millele nad sõltuvad, on tõenäoliselt laiem mõju. See resolutsioon tunnistab süvamere tähtsust paljudele ookeaniliikidele ja saadab tugeva sõnumi, et riigid ei peaks tegelema kaevandamisega ega seda toetama. ". 

CMS COP 14 koosolek toimus 12.–17. veebruaril Samarkandis, Usbekistanis. 

Teave, sealhulgas osalisriigid, rändliikide konventsiooni kohta

Valitsusväliste organisatsioonide viimane sekkumine COP-il

reklaam

Vabaühenduste ühisavaldus 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid