Ühenda meile

Käsitöö

Kahel viiendikul ELi noortest täiskasvanutest on kolmanda taseme haridus

JAGA:

avaldatud

on

2022. aastal moodustas üle kahe viiendiku (42.0%) EU 25–34-aastastel elanikel oli a kolmanda taseme haridustase (mõned inimesed selles vanuserühmas võivad veel õppida).

240-st NUTS 2 piirkonnad mille kohta andmed on kättesaadavad (Prantsusmaa Mayotte'i või Soome Ahvenamaa kohta andmed puuduvad), oli 72 piirkonda (mis võrdub 30% kõigist ELi piirkondadest), kus see osakaal oli juba saavutanud või ületanud ELi poliitilise eesmärgi selles valdkonnas: 45.0%. . Piirkonnad, mis on selle eesmärgi juba saavutanud, on kaardil varjutatud rohelise-sinisega.

Jaotuse tipus oli Leedu pealinna piirkond 73.6%-ga, millele järgnesid ülejäänud 11 piirkonda, kus vähemalt 60.0% noortest oli kõrgharidusega. Nende hulka kuulusid Prantsusmaa, Iirimaa, Hollandi, Poola, Ungari, Rootsi, Luksemburgi ja Taani pealinnapiirkonnad. Paljud neist piirkondadest meelitavad ligi kõrgelt kvalifitseeritud inimesi, tõenäoliselt nende pakutavate erinevate haridus-, tööhõive- ja sotsiaalsete/elustiilivõimaluste tõttu. 

Suhteliselt kõrge kolmanda taseme hariduse omandamise osakaal registreeriti ka kahes teadus- ja innovatsioonitegevusele ja/või kõrgtehnoloogilisele tootmisele spetsialiseerunud piirkonnas: Utrechtis Hollandis ja País Vascos Põhja-Hispaanias; Põhja- ja Lääne-Iirimaa oli ainus piirkond EL-is, mille osakaal ületas 60.0%.

Jaotuse teises otsas oli 17 piirkonda, kus 25. aastal oli vähem kui veerand kõigist 34–2022-aastastest inimestest kolmanda taseme haridustasemega: 7 Rumeenia kaheksast piirkonnast (erandiks oli pealinna piirkond). Bucureşti-Ilfov), 8 piirkonda Ungaris, 3 piirkonda Bulgaarias, üks piirkond Tšehhis, 2 piirkonda Lõuna-Itaalias ja Guyane (Prantsusmaa) äärepoolseim piirkond. Mõnda neist piirkondadest iseloomustati maapiirkondadena/isoleeritud piirkondadena, kus kõrge kvalifikatsiooniga töövõimaluste tase on madal. Teisi iseloomustas nende suhteliselt kõrge spetsialiseerumine kutseharidus.

programmid, kus üliõpilased liiguvad tööturule pigem praktika- ja koolituskavade kui akadeemilise kvalifikatsiooni kaudu. 

Madalaim piirkondlik kolmanda taseme hariduse omandamise tase registreeriti Rumeenia piirkondades Sud-Muntenia (16.0%) ja Sud-Est (17.0%), Tšehhi piirkonnas Severozápad (18.0%) ja Ungari piirkonnas Észak-Magyarország (18.2%). %).

reklaam

Kas soovite rohkem teada ELi hariduse ja koolituse kohta?

Lisateavet hariduse ja koolituse kohta saate lugeda selle spetsiaalsest jaotisest Regioonid Euroopas – 2023. aasta interaktiivne väljaanne ja Eurostati piirkondlik aastaraamat – 2023. aasta väljaanne, saadaval ka a Statistics Explained artiklite komplekt. Vastavad kaardid Statistiline atlas pakkuda täisekraanil interaktiivset kaarti.

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid