Ühenda meile

Käsitöö

EL tarnib solidaarsuskampaania „Ukraina koolibussid” raames rohkem kui 370 bussi

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Ukraina esimene leedi Olena Zelenska osalesid EL-i solidaarsuskampaania “Koolibussid Ukrainasse” üleandmise tseremoonial. Ukraina kogukondadesse on tarnitud üle 370 koolibussi. Selle solidaarsuskampaania algatasid komisjoni president Ursula von der Leyen ja Ukraina esimene leedi Olena Zelenska 2022. aasta novembris.

Koolibussid anti ametlikult üle Kiievi, Sumõ, Mõkolaivi, Dnipropetrovski, Lvivi ja Tšernihivi oblasti kohalike võimude esindajatele.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütles: "See julm sõda on röövinud tuhandetelt Ukraina lastelt nende süütuse ja lapsepõlve. Kuid see ei võta neilt ära helget ja õnnelikku tulevikku, mida nad väärivad. Sellepärast olen õnnelik, et saame aidata Ukraina lapsi turvaliselt kooli tuua. Rohkem kui 370 koolibussi annetamine komisjoni ja liikmesriikide poolt näitab meie ühist pühendumust ukrainlaste järgmistele põlvkondadele."

"Eelmisel aastal Euroopa Parlamenti külastades arutasin seda Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga. Ja nüüd saavad ukraina kogukonnad rohkem kui 370 bussi. See on suurepärane solidaarsuse avaldus. See on tee meie laste heaolu poole. tulevik - nende ja kogu riigi oma, keset sõda. Seda tähendavad koolibussid, seepärast on nad olulised," ütles Ukraina esimene leedi Olena Zelenska.

Solidaarsuse ja Ukraina toetamise vaimus ostis Euroopa Komisjon 100 koolibussi ligikaudu 14 miljoni euro väärtuses. Lisaks annetasid ELi liikmesriikide avalikud ja eraettevõtted Euroopa Komisjoni hallatava ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu 271 koolibussi.

Taust

Venemaa agressioonisõda Ukrainas on tõsiselt mõjutanud haridussüsteemi, põhjustades enam kui 2,800 haridusasutuse hävimise või kahjustamise ning umbes 5.7 miljonit kooliealist last.

reklaam

2022. aasta novembris käivitasid komisjoni president Ursula von der Leyen ja Ukraina esimene leedi Olena Zelenska kampaania „Ukraina koolibussid” – ELi uue solidaarsuskampaania, et toetada Ukrainat ja tuua ukraina lapsed turvaliselt tagasi oma kooli. Komisjon kutsus avalik-õiguslikke ja eraettevõtteid ELis ja mujal üles ühendama jõud ja näitama üles solidaarsust, kinkides busse, mis on olulised Ukraina laste turvaliselt koolidesse tagasi toomiseks.

Euroopa Komisjoni 14 miljoni euro suurune rahastus võimaldas Poola Solidaarsusfondi (SFPL) toel osta, tarnida ja levitada 100 koolibussi. 11 ELi liikmesriigi (Austria, Tšehhi, Saksamaa, Eesti, Hispaania, Prantsusmaa, Luksemburgi, Poola, Sloveenia, Soome, Rootsi) ametiasutused, linnad, piirkonnad ja transpordiorganisatsioonid kinkisid 271 koolibussi, mis jõudsid Ukrainasse EL kodanikukaitse kaudu. mehhanism.

President von der Leyen kuulutas 2022. aasta kõnes liidu olukorrast välja 100 miljoni euro suuruse paketi Ukraina koolide taastamise toetamiseks. Sellest rahastamisest 66 miljonit eurot maksti 2022. aastal otse Ukraina eelarvesse ja ülejäänud osa rahastasid komisjoni humanitaarabipartnerid kohapeal. Lisaks käivitas komisjoni president von der Leyen kaks 12 miljoni euro väärtuses algatust, millega toetatakse Ukraina lastehoiureformi ja traumateadlikku lastehooldust.

Lisateave on saadaval aadressil see infoleht.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid