Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Euroopa Komisjon kiitis heaks kaks uut Portugali ja Rootsi geograafilist tähist

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon kiitis heaks Portugali sibula lisamise kaitstud päritolunimetuste (KPN) registrisse ja Rootsi marineeritud kornišoni lisamise kaitstud geograafiliste tähiste (KGT) registrisse.

"Cebola da Madeira" on nimi, mis on antud Madeira ja Porto Santo saartel traditsiooniliste tavade järgi toodetud sibulatele.

Aroom on omanäoline, magususe ja väävli või küüslaugu nootidega, mullane või taimne ja värske, vähese teravuse ja püsivusega. Küpsetamisel muutuvad nad mahedamaks ja omandavad suitsuse, grillitud või karamellise noote, säilitades samal ajal oma intensiivsuse ja keerukuse.

The parish of Caniço on the island of Madeira is particularly important for the production of ‘Cebola da Madeira’. Not only does it provide most of the regional supply, but it has also been hosting the ‘Festa da Cebola’ [Onion Festival] since 1997 to promote this traditional product and preserve its specific production method. On the island of Porto Santo, this crop is part of the strategic objective of safeguarding, enhancing and optimising the island’s agricultural and cultural resources.

"Vit färsksaltad Östgötagurka" (pildil) on kasvuhoones kasvatatud valge kornišon, mis on marineeritud soolvees ja vürtsides. See on Östergötlandile väga tüüpiline eriala.

Each producer of ‘Vit färsksaltad Östgötagurka’ uses their own recipe to prepare the brine. Traditionally, the brine must contain enough salt for a hen’s egg to float in it and must always contain dill. The exact composition often based on old recipes that have been passed down from generation to generation. ‘Vit färsksaltad Östgötagurka’ differs from other commercially available types of salted gherkin, as the brine used for the pickling contains neither sugar nor vinegar.

Due to the relatively hard skin and small core, they are much crunchier than freshly salted gherkins made from green gherkins. The firm and crunchy consistency of ‘Vit färsksaltad Östgötagurka’ gives it a pleasant bite.

reklaam

Kõigi kaitstud geograafiliste tähiste loendi leiate veebisaidilt eAmbrosia andmebaasi. Lisateavet leiate Internetist aadressil Kvaliteediskeemid ja meie peal GIView Portaal.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid