Ühenda meile

Jaapan

Lisaks on mõlemal poolel kaitstud 42 ELi ja Jaapani geograafilist tähist

JAGA:

avaldatud

on

In raames ELi ja Jaapani majanduspartnerlusleping, kaitsevad mõlemad pooled alates tänasest veel 42 geograafilist tähist (GI), nagu Raclette de Savoie, Vinagre de Jerez ELi jaoks ja sanuki shiro miso (miso pasta) või Osaka vein Jaapani jaoks.

See on kolmas kord, kui Jaapanis ja ELis kaitstud geograafiliste tähiste nimekirja pikendatakse pärast 56 geograafilise tähise lisamist veebruaris. 2021 ja veebruaris 56 2022. EL-Jaapani majanduspartnerlusleping, mis jõustus 1. veebruaril 2019, kaitseb loetletud põllumajandustoiduainete nimetusi jäljendamise ja anastamise eest, tuues vastastikust kaubanduslikku kasu ja tutvustades tarbijatele garanteeritud autentseid tooteid kahest rikkaliku kulinaaria ja kultuuriga piirkonnast. traditsioon.

Samuti leppisid EL ja Jaapan kokku, et lisavad selle aasta lõpuks kuni 6 Jaapanist pärit geograafilist tähist ning otsustavad 2025. aastal kaitstud geograafiliste tähiste loetelu järjekordse laiendamise üle. Jaapan on 5th suurim turustusvõimalus ELi põllumajandustoiduainete ekspordiks. Peamised tooted, mida EL ekspordib Jaapanisse, on sealiha, veinid ja kanged alkohoolsed joogid, sigarid ja sigaretid, juust, šokolaad ja suhkrukondiitritooted ning muud töödeldud põllumajandustooted. EL impordib peamiselt suppe ja kastmeid, taimseid tooteid, samuti toiduaineid ja teraviljatooteid. Lisateavet ja uute registreeritud toodete loendit leiate siin.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid