Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Euroopa investeerimiskava toetab Kevaka ümbersõidutaristu projekti Baltikumis

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Investeerimispank (EIP) on registreerunud avaliku ja erasektori partnerluse (PPP) rahastamiseks, mis kavandab, ehitab, finantseerib ja hooldab ümbersõidutee kiirteele E67 / A7, mis praegu läbib Kekava valda. Läti. EIP laenab projektile 61.1 miljonit eurot, mis suunab transiitliikluse Kekava tihedalt asustatud aladelt uuele marsruudile, möödudes sellest läänest. Tehingut toetab Euroopa Fondi strateegiliste investeeringute, põhisammast Investeeringute kava Euroopa.

Selle projektiga parandatakse liiklusohutust ja vähendatakse kohalike elanike terviseriske. See toetab Riia lõuna pool asuva kiirtee A7 (Via Baltica osa) lõigu parendamist, mis ühendab Läti pealinna Leedu piiriga ja on osa üleeuroopalisest transpordivõrgustikust (TEN-T). Projekt tähistab EIP jaoks esimest avaliku ja erasektori partnerluse rahastamist Lätis ning on iseenesest esimene ulatuslik PPP Baltikumis.

Majandus, mis töötab inimeste heaks Asepresident Valdis Dombrovskis (pildil) ütles: "Mul on hea meel, et Euroopa investeerimiskava annab EIP-le rahalise garantii Kekava ümbersõidu ehitamiseks, mis on esimene ulatuslik avaliku ja erasektori partnerlus Baltikumis. See tagab kõige tõhusama maanteetranspordiühenduse Läti pealinna Riia ja Leedu piiri vahel. See investeering tugevdab üleeuroopalist transpordivõrku, aidates kaasa Euroopa Liidu sotsiaalsele, majanduslikule ja territoriaalsele ühtekuuluvusele. "

. Investeeringute kava Euroopa on seni mobiliseerinud 546.5 miljardit eurot investeeringuid, millest 1.4 miljardit on Lätis. A Pressiteade on kättesaadavad Internetis.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid