Ühenda meile

meelelahutus

Pool miljonit kunsti- ja meelelahutusettevõtet ELis

JAGA:

avaldatud

on

Hinnanguliselt oli 2021. aastal aktiivseid pool miljonit ettevõtete loome-, kunsti- ja meelelahutustegevuses EU, millele lisanduvad 12 000 raamatukogu, arhiivi ja muuseumi tegevust. Need lisanduvad 1.2 miljonile muule kultuuriga seotud majandustegevusele (2020. aasta andmed).

See teave pärineb esialgsetest andmetest Struktuurne ettevõtlusstatistika (SBS), mis pakub nüüd teenindussektori laiemat ja täielikumat katvust. 
 

Mulldiagramm: kunsti-, loome- ja meelelahutusettevõtetes hõivatud inimesed, suurusklasside järgi, (% hõivatutest, 2021. aasta esialgsed andmed, NACE osa 90)

Lähteandmestik: sbs_sc_ovw

Loome-, kunsti- ja meelelahutustegevusega tegelevates ettevõtetes töötas 582. aastal 000 2021 inimest. Valdav enamus (91%) töötasid mikro- või väikeettevõtetes (0–49). töötajad), 6% keskmistes ettevõtetes (50–249 töötajat) ja 3% suurettevõtetes (250 või enam töötajat).

EL-i riike vaadates oli kõige rohkem loome-, kunsti- ja meelelahutusettevõtteid Hollandis, 95 902, järgnesid Prantsusmaa (88 981), Rootsi (46 825), Hispaania (43 796) ja Portugal (24 533). Kõige vähem registreeriti neid Luksemburgis (398), Küprosel (711), Bulgaarias (1 154), Horvaatias (1 217) ja Maltal (1 304).

Tulpdiagramm: loome-, kunsti- ja meelelahutusettevõtete arv (2021. aasta esialgsed andmed, NACE osa 90)

Lähteandmestik: sbs_sc_ovw

Ettevõtlusstruktuuride statistika edendamine

reklaam

Ettevõtluse struktuuristatistika andis juba põhjaliku ülevaate ettevõtlussektori struktuurist, kuid seda parandas uute eeskirjade kehtestamine. Euroopa ettevõtlusstatistika, mis hõlmab uusi majandustegevusi. Tänu sellele hõlmab ettevõtlusstatistika nüüd kahte SÜNDINUD jaoskonnad: 90. jaoskond "loomingu-, kunsti- ja meelelahutustegevused" ja 91. "raamatukogud, arhiivid, muuseumid ja muu kultuuritegevus".

Lisaks avaldatakse ligikaudu aasta pärast vaatlusperioodi lõppu esialgne ettevõtluse struktuuristatistika kolme peamise muutuja (ettevõtete arv, tööhõive, käive) kohta. Esialgne väljaanne sisaldab ka jaotust ettevõtete suurusklasside kaupa, mis võimaldab kasutajatel analüüsida erinevat tüüpi ettevõtete ja eelkõige Väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted (VKEd).

Lõpliku väljalaskega, umbes 20 kuud pärast vaatlusaasta lõppu, avaldatakse üksikasjalikud NACE klassifikaatori 4-kohalised majandustegevused, sealhulgas uus kultuurihariduse klass 8552.

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

Kui teil on küsimusi, külastage võta meiega ühendust lehel.
 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid