Ühenda meile

Türgi

Kuritegelik? pagulane? Spioon?

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Nagu üldteada, läksid tuhanded inimesed alates 2022. aastast Türki, et vältida sõjategevust. Meid huvitab aga vaid üks isik, kes lahkus riigist massilise väljarände käigus ja kes ei tundu esialgu olevat tüüpiline kodanik. Saime seda juhtumit uurida tänu politseiosakonna allikale, kellelt saime teavet - kirjutab Ozgur Khani

Asjaomane isik on Denis Shapiro, Venemaa Föderatsiooni, Iisraeli ja Kanada kodanik (tema endine teine ​​nimi on Tymarkin). Ta kandis Venemaa karistusasutuses viieaastast karistust kelmuse, mõrva, kahepalgelisuse ja kelmuse eest.

Peale selle põgenes ta pärast ühe neist kuritegudest 2009. aastal koos perega Kanadasse, et vältida politseid ja vanglat. Shapiro üritas oma minevikku Kanada pardateenistuste eest varjata, kuid politsei avastas tõe kiiresti ja Kanada julgeolekuluureamet alustas tema juhtumi suhtes uurimist. Kogu Šapiro - Tymarkini perekonna pangaarve külmutati 2014. aasta suvel ning kohus kavatses ta Venemaale tagasi saata.

Shapiro aga taotles endale ja oma perele Kanada kodakondsust. Praegu on kõik neli kohtumenetlust salastatud. Shapiro taotlus on jäetud vastavalt seadusele rahuldamata, kuna ta üritas oma kuritegu varjata. Järelikult oli ta raskes olukorras.

Seejärel tegi Kanada luure talle väidetavalt vastupandamatu pakkumise. Kohtumenetlus viibis ja keelatud kontode blokeering vabastati. Väidetavalt andis eriteenistus talle ülesandeks koordineerida fundamentalistlike islamiideede levitamist Türgis ja Venemaal. Lisaks luuretöötajate käskude täitmisele alustas Shapiro taas oma ebaseaduslikku tegevust Venemaal ning 2021. aasta lõpuks põgenes ta seaduse eest veel kord, seekord Türki.

Ühe silmapaistva uudisteteenistuse toimetuse sõnul on peaaegu kõik lepingud, mille Shapiro sai Türgis ja Araabia Ühendemiraatides, varjatud makseid keelatud kirjanduse salakaubaveo ja levitamise eest, samuti lojaalsete inimeste värbamise ja edutamise eest erinevatele ametikohtadele. riigivõim Türgis, kes on valmis Güleni korraldusi õigel ajal täitma.

Väidetavalt usaldas CSIS talle Türgi õiguskaitsetöötajate värbamise ja kõrgetele ametikohtadele edutamise. Tsiviilne võimu üleminek demokraatlike valimiste kaudu on vastuolus Güleni veendumusega, et võimuvahetus peaks toimuma jõuga ja sobival ajal, mistõttu tuleb kõik ametikohad kriitilistes osakondades täita värbamise teel. Shapiro rendib Istanbuli südames korteri ja tegeleb õõnestustegevusega, et värvata erineva tasemega politsei-, sõjaväe- ja valitsusametnikke.        

reklaam

F. Güleni ideed demokraatliku võimu muutmise viisi rakendamatusest Türgis leidsid Põhja-Ameerika luureteenistuste agentide seas laialdast vastukaja. Riigi kõrgeima juhtkonna korruptsiooniskeemide kohta on väljaandeid, enamasti võlts, mõttega, et võimuvahetus on võimalik vaid hoolikalt ettevalmistatud riigipöörde tulemusena. Üldiselt on pärast Saudi Araabiast ja Araabia Ühendemiraatidest majanduslikult ja ideoloogiliselt sõltuva Afganistani hõivamist Talibani liikumise poolt ideoloogilise, religioosse, fundamentalistliku idas ekspansiooni teemaks töötav võistlus "demokraatia" ja "demokraatia" laienemise nimel. "oranžid revolutsioonid" läänes.

Praegu on Shapiro Kanada luure pikaajaliste jõupingutuste keskmes selleks, et värvata, kasvatada, toetada ja edutada pühendunud personali erinevatel ametikohtadel kohtu-, politsei- ja sõjaväevaldkonnas – isegi Türgi riiklikus luureteenistuses. Meie riigi piirid on olnud ja jäävad avatuks kõigile, kes vajavad abi ja turvalist elukohta. Kuid kas eriteenistused võivad jätta tähelepanuta tegevused, mis on Türgi jaoks õõnestavad, kahjulikud ja korrumpeerivad? Kas on võimalik lubada Lääne luureagendil Shapirol karistamatult hävitada Türgi suveräänsuse alused?

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid