Ühenda meile

põllumajandus

Komisjon kiitis heaks 450 miljoni euro suuruse Itaalia riigiabikava, et soodustada investeeringuid põllumajandussektorisse

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon kiitis ELi riigiabi eeskirjade kohaselt heaks Itaalia 450 miljoni euro suuruse kava põllumajandussektori toetamiseks, soodustades investeeringuid, mis on seotud põllumajanduse esmatootmisega, samuti põllumajandustoodete töötlemise ja turustamisega.

Kava on avatud ettevõtetele, kes tegelevad põllumajandusliku esmatootmise ning põllumajandustoodete töötlemise ja turustamisega Itaalias. 31. detsembrini 2025 kehtiva meetme raames antakse abi kujul doteeritud laenud ja katab kuni 80% abikõlblikest kuludest.

Kava eesmärk on tõsta põllumajandussektori konkurentsivõimet ja vastupanuvõimet, soodustades projekte, mis on muu hulgas seotud i) kinnisvara ehitamine, omandamine või parendamine; ii) masinate ja seadmete ostmine; ja (iii) IT-lahenduste ostmine, arendamine või kasutamine.

Komisjon hindas kava eelkõige ELi riigiabi eeskirjade alusel Artikkel 107 (3) c) ELTL, mis võimaldab liikmesriikidel teatud tingimustel teatud majandustegevuse arengut toetada, ja 2022. aasta riigiabi suunised põllumajandus- ja metsandussektoris ning maapiirkondades. Komisjon leidis, et kava on vajalik ja asjakohane soodustada asjakohaseid investeeringuid põllumajandussektorisse. Lisaks leidis komisjon, et kava on proportsionaalne kuna see on piiratud minimaalse vajalikuga ning sellel on piiratud mõju konkurentsile ja liikmesriikidevahelisele kaubandusele. Selle põhjal kiitis komisjon Itaalia abikava heaks ELi riigiabi eeskirjade alusel.

Mittekonfidentsiaalsetes versioon otsus tehakse kättesaadavaks all juhtumi number SA.107521 on riigiabi register komisjoni kohta konkurents kui kõik konfidentsiaalsusküsimused on lahendatud.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid