Ühenda meile

Euroopa Parlament

EPP fraktsiooni juhtkond külastab Ukrainat ja Leedut

JAGA:

avaldatud

on

Seoses Venemaa mobilisatsiooniga Ukraina piiril ja sellega kaasnevate ohtudega Euroopa julgeolekule on EPP fraktsiooni juhtkond visiidil Ukrainas ja Leedus 20.-23. veebruaril. "Oma visiidiga näitame oma tingimusteta toetust Ukrainale ning meie ELi ja NATO partneritele, et kaitsta meie liitlasi ja meie euroopalikku eluviisi," ütles kõrgetasemelist delegatsiooni juhtinud EPP fraktsiooni esimees Manfred Weber. .

Ukrainas Kiievis kohtub delegatsioon parlamendi spiikri Ruslan STEFANCHUKI, peaminister Denys SHMYHALi, kaitseminister Oleksii REZNIKOVIga ning EPP sõsarparteide esindajatega. Delegatsioon avaldab koos parlamendiliikmetega austust Maidani väljakul asuvale Taevase saja allee monumendile.

Leedus Vilniuses külastab delegatsioon Ruklas NATO täiustatud Forward Presence Battle Groupi ja osaleb kõrgetasemelisel Balti julgeolekukonverentsil, et arutada Leedu peaministri Ingrida ŠIMONYTĖ ja Läti peaministri Krišjānis KARIŅŠiga toimuvaid arenguid. Leedu välisminister Gabrielus LANDSBERGIS ja Soome Kokoomuse parteijuht Petteri ORPO ning Balti riikide saadikud.

"Selle visiidi eesmärk on näidata Euroopa Parlamendi solidaarsust Ukraina ja selle rahvaga, kes soovib olla osa Euroopa perekonnast. Ukraina on vaba ja sõltumatu riik, mis otsustab ise oma tuleviku üle," ütles Euroopa Parlamendi aseesimees Rasa Juknevičienė. fraktsiooni PPE liige.

EPP fraktsioon on Euroopa Parlamendi suurim fraktsioon, kuhu kuulub 177 liiget kõigist ELi liikmesriikidest.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid