Ühenda meile

Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee (EMSK)

EMSK tähistab kodanikualgatuse „Karusnahast vaba Euroopa” edu

JAGA:

avaldatud

on

20. septembril 2023 korraldas Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee (EMSK) arutelu, milles tõsteti esile Euroopa kodanikualgatuse „Karusnahast vaba Euroopa“ saavutusi. Algatuse keskmes on kõlav üleskutse karusnahavaba kontinendi poole, mis nõuab karusloomakasvatuse ja karusnahatoodete müügi täielikku keelustamist Euroopa turgudel.

. ECI "Karusnahavaba Euroopa" on kogunud hämmastava 1.5 miljoni Euroopa kodaniku toetuse, saavutades nõutavad künnised 18 liikmesriigis vähem kui 10 kuuga. Need arvud kajastavad Euroopa Tulevikukonverentsi ja kõige värskema Eurobaromeetri eriuuringu tulemusi, mis mõlemad on kindlalt toetanud loomade heaolu kõrgemaid standardeid.

"Euroopa Komisjoni praegune kohustus vaadata läbi oma praeguse mandaadi jooksul loomade heaolu käsitlevaid õigusakte on ülioluline võimalus karusnahavaba Euroopa saavutamiseks," õhutas Elise Fleury, Euroopa kodanikualgatuse korraldaja ja Eurogroup for Animals kampaania juht. Oma avalduses kutsus ta EMSK-d üles toetama mõlema keelu lisamist eelseisvasse uute loomade heaolu käsitlevate õigusaktide ettepanekusse.

Euroopa Parlamendi liige ja loomade heaolu ja kaitse fraktsioonidevahelise töörühma president Tilly Metz kordas seda seisukohta: "Karusnahavaba Euroopa Euroopa kodanikualgatuse kiire edu rõhutab kodanike sügavat muret ekspluateeritud loomade pärast ja nõuab otsustavat ELi tegutsemist. Loomade heaolu standardid sel juhul ei aita. On viimane aeg see julm ja tarbetu äri lõpetada."

12. oktoobril tutvustab Fur Free Europe ECI oma algatust Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu ning siseturu- ja tarbijakaitsekomisjoni korraldataval avalikul kuulamisel. EMSK osaleb sellel üritusel aktiivselt, et toetada algatust. Tulevases EMSK arvamuses käsitletakse ka konkreetselt uusi ettepanekuid loomade heaolu ja loomade transporditingimuste kohta, mida Euroopa Komisjon peaks 2023. aasta lõpuks esitama.

EMSK president Oliver Röpke kiitis seda edukat algatust ja rõhutas: "Soovin taaselustada EMSK aktiivset osalemist Euroopa kodanikualgatustes ja anda neile demokraatliku etapi ELi õigusaktide mõjutamiseks. Võite olla kindlad, et Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee ei jälgi mitte ainult hoolikalt, vaid ka aktiivselt aidata kaasa selle teema edasisele arengule."

Taust

reklaam

Kodanike osalemisõiguste eest võitlejana ja kodanikuühiskonna häälekandjana on komitee algusest peale toetanud kodanikualgatuse ideed, võideldes lihtsa ja arusaadava reeglistiku eest. Aastate jooksul on komitee mänginud keskset rolli varajase sekkumise edendamisel, sidusrühmade võrgustike loomise hõlbustamisel ning informatiivsete seminaride ja iga-aastaste ürituste korraldamisel, näiteks ECI päev. Samuti võtab see juhtrolli ELi pädevate ametiasutuste vahelise institutsioonidevahelise koostöö edendamisel, toimides nii esilekerkivate algatuste abistajana kui ka institutsionaalse mentorina varajase sekkumise hindamisetappides.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid