Ühenda meile

Euroopa komisjoni

EL käivitab tööriista, mis aitab eksportijatel ära kasutada vastastikuse tunnustamise lepingute eeliseid

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

. uus Access2Conformity tööriist 13. novembril käivitatud leping võimaldab ELi suurtel ja väikestel eksportijatel vähendada bürokraatiat, kasutades paremini ära ELi ja kolmandate riikidega sõlmitud vastastikuse tunnustamise lepinguid. Kui ettevõtted ekspordivad kaupu kaubanduspartnerile, peavad need kaubad olema sihtriigi vastavushindamisasutuste (CAB) poolt sertifitseeritud, et tagada nende vastavus kohalikele eeskirjadele ja määrustele, isegi kui need on juba siseturu jaoks sertifitseeritud. Vastastikuse tunnustamise lepingud (MRA) võivad selle probleemi lahendada. Nende eesmärk on lubada eksportival kaubanduspartneril määrata oma CAB-d, kes on võimelised eksporditud tooteid testima ja sertifitseerima, et tagada nende vastavus importiva kaubanduspartneri eeskirjadele ja eeskirjadele.

MRA-d on võimsad tööriistad, mis aitavad ettevõtetel aega ja raha säästa ning nende täielik kasutamine võib suurendada kaubandust kuni 40%. Veelgi enam, vähenenud paberimajandus muudab kuni 50% tõenäolisemaks, et väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted (VKEd) ekspordivad. Access2Conformity on osa komisjoni omast Access2Marketsi tööriist, mis aitab VKEdel leida olulist teavet, et hõlbustada kaubandust kolmandate riikidega. See aitab ELi eksportijatel kindlaks teha, kus ELis saavad nad teatud kolmandatesse riikidesse eksportimisel tooteid katsetada ja sertifitseerida. Näiteks saab ELi eksportija kontrollida, kas tema toode saab kasu olemasolevast lepingust, mis näeb ette katsetulemuste ja sertifikaatide aktsepteerimise ELi vastavushindamisasutuste poolt.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid