Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Komisjon avaldab 2022. aasta üldaruande: ELi solidaarsus geopoliitiliste väljakutsete ajal

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

15. märtsil avaldas komisjon ELi üldaruande 2022. aasta väljaanne, kooskõlas Euroopa Liidu toimimise lepinguga. Aruandes tutvustatakse ELi peamisi tegevusi 2022. aastal, keskendudes tugevalt ELi vastusele Venemaa agressioonisõjale Ukraina vastu ja vankumatu solidaarsus Ukrainaga.

Eelkõige võttis EL vastu rohkem kui 200 meedet, et aidata Ukraina riiki ja rahvast ning toetada liikmesriike nende tagajärgedega tegelemisel, eelkõige Euroopa majandusele ja energiajulgeolekule. Umbes 4 miljonit sõja eest põgenenud inimest said liikmesriikides ajutise kaitse. EL võttis vastu üheksa karmide sanktsioonide paketti, et piirata Venemaa sõjapidamise võimet, ja mobiliseeris Ukrainale ligi 50 miljardit eurot toetust.

EL samuti tegutses otsustavalt järk-järgult kaotada oma sõltuvus Venemaa fossiilkütustest, toetada kodanikke, kellel on suured energiaarved, ja kiirendada ELi üleminekut puhtale energiale. Tänu REPowerEU plaanile mitmekesistas ta järk-järgult oma tarneid, saavutas rekordilise gaasihoidlate taseme (novembris üle 95%) ja ületas gaasitarbimise vähendamise eesmärgi.

EL jätkas ka oma rohelise tegevuskava ning jätkusuutliku ja kaasava majanduskasvu ning 800 miljardi euro suuruse majanduse elavdamise kava edukat rakendamist. Järgmine põlvkond EU. EL jäi selle kursi juurde Roheline pakkumine: selle siseriiklikud netoheited olid 30% madalamad kui 1990. aastal ja EL on 2030. aasta eesmärgi täitmisel heas suunas. EL suurendas ka 2030. aasta taastuvenergia eesmärki 45%-ni võrreldes varasema 40%-ga, samal ajal kui saavutati olulised poliitilised kokkulepped ELi heitkogustega kauplemise süsteemi läbivaatamise, sotsiaalse kliimafondi loomise ja uue süsinikdioksiidi rakendamise osas. Piiride reguleerimise mehhanism.

Digisektoris võeti aastal vastu digiteenuste seadus ja digitaalturu seadus ning uued universaallaadijaid käsitlevad õigusaktid. Võrdõiguslikkuse osas astuti otsustavaid samme naiste nõukogude direktiivi, palkade läbipaistvuse meetmete ja piisava miinimumpalga direktiivi osas. Aruanne on saadaval kõigis ELi ametlikes keeltes kui a täielikult illustreeritud raamat ja an online versioon.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid