Ühenda meile

ELi eesistujariik

Mida ootavad Sloveenia parlamendiliikmed oma riigi nõukogu eesistujariigilt

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Sloveenia võttis nõukogu roteeruva eesistumise üle 1. juulil. Uurige, mida ootavad Sloveenia parlamendiliikmed oma riigi eesotsas, EL asjade.

Sloveenia võtab üle Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise Portugalist. Fookus saab olema ELi taastumise hõlbustamise ja selle vastupidavuse suurendamise kohta.

Sloveenia peaminister Janez Janša ja Sloveenia valitsus arutas David Sassoliga eesistumise programmi, Euroopa Parlamendi president ja fraktsioonide juhid 26. mail. "Eesistujariik Sloveenia saabub Euroopa jaoks kriitilisel hetkel, kui ootame oma liidu ülesehitamist pärast Covid-19 pandeemiat," ütles Sassoli.

Koos. Elastne. Euroopa.

Lisaks taastumisele tegeleb Sloveenia järgmiste küsimustega:

Euroopa terviseliit

"Eesistujariik saabub strateegiliselt väga olulisel ajal. Euroopa Liidul on palju väljakutseid, alates taastumisest pärast kroonikriisi kuni majanduse rohelise ja digitaalse ümberkujundamiseni, Euroopa sotsiaalmudeli ja julgeolekuküsimuste säilitamiseni," ütles Romana Tomc (EPP). Meie kui eesistujariigi suur vastutus on aktiivselt osaleda nendes küsimustes, mis käsitlevad ELi tulevikku. "Ta lisas:" See on ka võimalus meie hääle ja arvamuse ärakuulamiseks. "

reklaam

Tanja Fajon (S&D) ootab, et eesistujariik Sloveenia propageeriks õigusriigi põhimõtteid, Lääne-Balkani riikide Euroopa perspektiivi ja kõrget konsensuse taset meetmete vastuvõtmisel, mis toetavad ELi majanduslikku ja sotsiaalset taastumist pärast tervisekriisi ja rohelist üleminekut. Ta lisas, et "ootab kindlasti suunda, mis kinnitab veel kord Sloveenia positsiooni ja mainet ühtse solidaarsuse EL liitlase ja kindla toetajana".

Klemen Grošelj (Uuenda Euroopat) oli kriitiline mõnede valitsuse hiljutiste meetmete suhtes, kuid ütles, et loodab, et eesistujariik Sloveenia „järgib väärtusi ja põhimõtteid, millel EL põhineb“, lisades: „Soovin, et Sloveenia oleks nagu varemgi kaitsja ja õigusriigi põhimõtete ja väärtuste, meediavabaduse, sõltumatu kohtusüsteemi ja õiguse edendaja ning valitsuse ja kodanikuühiskonnaga elava demokraatliku dialoogi riik. ”

See on Sloveenia teine ​​kord nõukogu eesotsas. Esimest korda asus see esimeheks 2008. aastal. Prantsusmaa võtab selle üle 1. jaanuaril 2022.

Uuri rohkem 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid