Ühenda meile

Filmifestivalide

2023. aasta Veneetsia filmifestival: viis ELi toetatud teost võitsid kuus auhinda

JAGA:

avaldatud

on

80. võitjad Veneetsia rahvusvaheline filmifestival kuulutati välja 9. septembril 2023 toimunud auhinnatseremoonial – nende hulgas on viis ELi rahastatud projekti: ametlikul konkursil viis Matteo Garrone koju parima režissööri Hõbelõvi auhinna filmi Io Capitano eest, Seydou Sarr aga Marcello Mastroianni. Parima noore näitleja auhind sama tiitli eest. Orizzonti konkursil tunnistati parimaks režissööriks Mika Gustafson filmis Paradiset Brinner (Paradiis põleb) ja Tergel Bold-Erdene parimaks näitlejaks Lkhagvadulam Purev-Ochiri filmis Ser Ser Salhi (Tuulte linn).

ELi rahastatud kandidaadid aastal Kaasahaarav Veneetsia ja Giornate degli Autori kategooriad võitsid ka auhindu – Veneetsia ümbritsevate saavutuste auhind ja Europa Cinema Labelsi auhind - eest Keiser Marion Burger ja Ilan Cohen ning Fotofoobia vastavalt Ivan Ostrochovský ja Pavol Pekarčík.

Kokkuvõttes pälvis selle aasta Veneetsia filmifestivali 11 ELi toetatud teosest viis auhinda kokku kuus.

EL toetas nende nomineeritud teoste väljatöötamist ja levitamist oma kaudu Loova Euroopa MEDIA programm.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid