#Hammond ütleb kasvu, mitte eelarveülejääki, võla vähendamise võti

| November 8, 2018

Kantsler Philip Hammond (pildil) tõstes pärast Brexit'i väljavaadet lühemale eelarvepoliitikale ja ütles, et kiirem majanduskasv oli parim viis Suurbritannia võlakoormuse vähendamiseks, kuid nõudis, et ta oleks ikkagi püüdnud lõpuks eelarve ülejääki juhtida, kirjutama David Milleken ja Alistair Smout.

Hammond'i aastaeelarve tugevdas mõningaid analüütikuid kahtlusi tema pühendumuse üle eelarve ülejäägi pärast seda, kui ta kasutas tulumaksukulusid, et rahastada riiklikke kulukohustusi, mitte kiirendama riigivõla vähendamist.

Peaminister Theresa ütles viimase kuu jooksul, et rangus lõppes pärast 2010-i avalike teenuste ja sotsiaaltoetuste järkjärgulist kärpimist ning oli varem teatanud rahvatervisega seotud kulutuste märkimisväärsest suurenemisest.

Mitteparteideelne rahandusuuringute instituut ütles, et Hammond'i meetmed tõid välja, et idee, mida ta tõepoolest kavatses eelarvepuudujäägi kõrvaldada 2020-i keskpaigaks, oli "kindlasti lindude jaoks".

Hammond ütles: "Ei, seda ei ole loobutud," küsis parlamendikomisjon, kui riigikassa oleks loobunud järgmise kümnendi eelarveülejäägi käest.

Kuid ta loobus öelda, kui ta ootas ülejääki. Eelmise nädala eelarveprognoosid näitasid, et valitsemissektori laenamine osatähtsus riigi sissetulekust jääb 0.8 / 2023-i 24-ni protsentides oodatust väiksemast oodatust 1.2-st - või £ 25.5 miljardist - käesoleval eelarveaastal.

"Oleme kaugel (ülejäägiga), kuid järjestikuste fiskaalürituste puhul on poliitiline otsus selle kohta, kuidas tasakaalustada, kas olemasolevat eelarvepoliitilist tasakaalu on puudujäägi vähendamine, maksude vähendamine, kulude suurendamine ... ja kapitali infrastruktuuri investeerimine". ta ütles seadusandjatele.

Prognoositakse, et valitsuse laenamine peaks järgmisel aastal tõusma 1.4% -ni sisemajanduse koguproduktist (SKP) ja Hammond ütles, et võib-olla laenata pärast seda, kui Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust järgmise aasta märtsikuu 29-is ja vastab endiselt eelarve-eeskirjadele.

"Võiksime, kui me valisime, lubada laenamist natuke tõusta," ütles Hammond.

Hammond ütles, et viise, kuidas suurendada lootust, on tõenäoliselt elujõulisem strateegia, et vähendada võlakoormust SKP osatähtsusena, kui püsivalt eelarveülejäägid, mida Suurbritannia on varasematel aastakümnetel harva harjunud.

"Selleks on väga raske teha, sest igal aastal toimub eelarveülejääk ja tasub sularahalaenud," ütles ta. "Ja seal on palju lihtsam viis seda teha, mis on selleks, et majandus kiiremini kasvataks."

Prognooside kohaselt on kogu avaliku sektori netovõlg sel aastal langenud 83.7% -ni SKPst ehk £ 1.835 triljonit.

tags: , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, Koonderakonna, EU, UK