#InWorkPoverty - "Meil on suur probleem naiste töövõimelises vaesuses", Urtasun Euroopa Parlamendi liige

| November 8, 2018

Parlamendiliikmed rõhutasid Oxfami hiljutist uuringut naiste tööjõu vaesuse kohta Euroopas. Uuringus rõhutatakse töötavate naiste olukorda ja viise, kuidas nende muutuv tööstruktuur, nende ees seisvad raskused ja ebasoodsad olukorrad põhjustavad vaesust vaatamata tööhõivele. Aruandes uuritakse väljakutseid ja võimalusi, mida Euroopa töötavad naised, eriti ebakindlate ja madalapalgaliste töökohtade ees.

Me rääkisime aruandes parlamendiliikme Ernest Urtasuni (rohelise) sõnul, et Hispaania on seisukohal, et üks kahes Euroopas töötavas naises on vaesus. Urtasun ütles, et meeste ja naiste palgaerinevusi tuleb lahendada, samuti tööga seotud ebakindlust - mis mõjutab valdavalt naisi, andes Hispaania turismitööstuse näite. Ta ütles, et soolist aspekti tuleb Euroopa poolaasta aruannetes pöörata erilist tähelepanu.

Kui küsitakse, kas riikide parlamentide sooline tasakaal on erinev, teatas Urtasun, et kui seadusandjad on mehed, domineerivad neid küsimusi üldiselt tähelepanuta ning see mõjutab avalikku korda.

Sildid: , ,

kategooria: Esileht, Majandus, EU, EU, Poliitika