Ühenda meile

üleujutus

Liibüa üleujutused: EL vabastab 5.2 miljonit eurot ja suunab edasist kodanikukaitseabi

JAGA:

avaldatud

on

Kuna Liibüa vajadused suurenevad järsult, tugevdab EL oma toetust riigile, vabastades humanitaarabi 5.2 miljonit eurot.

Rahastamine suunatakse riigis tegutsevate ELi humanitaarpartnerite kaudu, mis võimaldab neil tugevdada abi, keskendudes peavarjule, tervisele, toidule, veele, kanalisatsioonile ja hügieenile ning kaitsele.

Kogusummast 200,000 XNUMX eurot on Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni (IFRC) katastroofidele reageerimise hädaolukordade fondile Liibüa Punase Poolkuu Seltsi toetuseks.

See uus väljaanne suurendab hädaolukorraks eraldatud humanitaarabi kokku üle 5.7 miljoni euro.

Lisaks jätkab Euroopa Liit mitterahalise abi andmist ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu. Seni on Liibüale mehhanismi kaudu abi pakkunud kaheksa ELi liikmesriiki (Saksamaa, Rumeenia, Soome, Itaalia, Holland, Prantsusmaa, Belgia, uue pakkumisega Austriast).

Hädaolukorrale reageerimise koordineerimiskeskus on lisaks keskkonnateadmiste kättesaadavaks tegemisele lähetanud maapealseid operatsioone toetama ka ekspertide meeskonna ja kontaktametniku.

Kriisiohjamise volinik Janez Lenarčič (pildil) ütles: „EL toetab järjepidevat ja jätkuvat torm Danieli Liibüa inimesi. Sel põhjusel oleme humanitaarabi eraldanud üle 5.2 miljoni euro. Üleujutus põhjustas ka ELi liikmesriikide kiire reaktsiooni, pannes ELi solidaarsuse ellu. Traagiliselt kaotasid Liibüas asuva Kreeka päästemeeskonna liikmed pühapäeval liiklusõnnetuses elu, kui nad püüdsid teisi aidata. Avaldame kaastunnet kõigile kannatanutele ja soovime vigastatutele kiiret paranemist.

reklaam

Pressiteates on saadaval Internetis.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid