Ühenda meile

Ukraina

Armee väidab, et Ukraina suudab endiselt vägesid räsitud Bahmuti varustada

JAGA:

avaldatud

on

Ukraina väed väljaspool räsitud idaosas asuvat Bahmuti linna suudavad hoida Vene üksused vaos, et kaitsjatele saaks tarnida laskemoona, toitu, varustust ja ravimeid, teatas armee laupäeval, 18. märtsil.

Viimases väites, et Kiiev on põhjustanud suuri kaotusi, ütles, et tema sõdurid tapsid reedel toimunud lahingute käigus 193 venelast ja vigastasid veel 199 inimest.

Venemaa on seadnud Bahmuti hõivamise oma strateegias prioriteediks Ukraina idaosa Donbassi tööstuspiirkonna kontrolli alla võtmiseks. Linn on mitu kuud kestnud lahingutes suures osas hävinud ning Venemaa on alustanud korduvaid rünnakuid.

"Meil õnnestub Bahmuti tarnida vajalik laskemoon, toit, varustus ja ravimid. Samuti õnnestub meil oma haavatud linnast välja viia," ütles sõjaväe pressiesindaja Serhi Tšerevatõ telekanalile ICTV.

Ta ütles, et Ukraina skaudid ja vastusuurtükiväe tuli aitasid hoida avatuna mõned linna sisenevad teed. Lisaks suurte kaotuste tekitamisele tulistasid Kiievi-meelsed jõud reedel alla kaks Vene drooni ja hävitasid viis vaenlase laskemoonaladu, lisas ta.

Reuters ei suutnud väiteid iseseisvalt kontrollida. Eelmisel pühapäeval ütles president Volodõmõr Zelenski, et Vene väed said kannatada rohkem kui 1,100 surnud vähem kui nädal aega kestnud lahingutes Bahmutis ja selle ümbruses.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid