Ühenda meile

Üldine

Ukraina ja Venemaa: mida peate praegu teadma

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

4. augustil 2022 ületab mees Ukraina-Venemaa konflikti käigus Zaporižžija tuumaelektrijaama lähedal Venemaa kontrolli all oleva Enerhodari linna lähedal Zaporižži piirkonnas Ukrainas.

Ukraina president kutsus läänt üles kehtestama venelastele täielik reisikeeld – idee, mis leidis toetust mõne EL-i liikmesriigi seas, kuid vihastas Moskvat, kes jätkas ägeda sõjalise pealetungiga Ida-Ukrainas.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et teisipäeval (9. augustil) Krimmis asuvas Vene sõjaväe lennubaasis toimunud plahvatuse põhjustas lennuki laskemoona plahvatus ja inimohvreid ei olnud. RIA Novosti teatas uudisteagentuur.

Kreml tõrjus teisipäeval Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski üleskutse kehtestada Lääne reisikeeld kõigile venelastele kui irratsionaalset, öeldes, et Euroopa peab lõpuks otsustama, kas ta soovib Zelenski "kapriiside" eest arveid maksta.

Zaporižži tuumaelektrijaama ümbruses tugevdatakse õhutõrjet pärast mitu päeva kestnud mürsurünnakuid, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti Venemaa separatistide ametnikku.

Venemaa keskendus nädalavahetusel jätkuvalt oma kaitse tugevdamisele Lõuna-Ukrainas, jätkates samal ajal rünnakuid Kiievi positsioonidele idas Donetski piirkonnas, teatas Suurbritannia.

Venemaa kaitseministeerium teatas teisipäeval, et Venemaa väed hävitasid Kesk-Ukrainas Umani linna lähedal laskemoonalao, kus hoiti USA-s toodetud rakette HIMARS ja haubitsaid M777. USA president Joe Biden pidi teisipäeval alla kirjutama dokumentidele, millega kinnitatakse Soome ja Rootsi liitumist NATOga, mis on sõjalise alliansi kõige olulisem laienemine alates 1990. aastatest, kuna see reageerib Venemaa sissetungile Ukrainasse.

reklaam

Teisipäeval avaldatud hääletuse esialgsed tulemused näitasid, et Ukraina on saavutanud oma SKP tagatiste omanikelt vajaliku heakskiidu oma taotlusele teha väärtpaberites kavandatud muudatusi. Valitsus esitas juulis ettepaneku muuta tingimusi oma 2.6 miljardi dollari suuruse SKT tagatise osas, mis on tuletisväärtpaber, mis käivitab majanduskasvuga seotud maksed.

* Ukraina Tšornomorski sadamast lahkus teisipäeval veel kaks teraviljaveolaeva, teatas Türgi kaitseministeerium osana Ukraina mereekspordi blokeerimisest, mille tulemusel lahkub riigist ohutu läbipääsulepingu alusel kokku 12 laeva.

* Venemaa lennufirmad, sealhulgas riigi kontrolli all olev Aeroflot (AFLT.MM), eemaldavad lennukid, et hankida varuosi, mida nad ei saa lääneriikide sanktsioonide tõttu enam välismaalt osta.

* Ukraina on alates selle kuu algusest peatanud Venemaa naftajuhtmete voolu osadesse Kesk-Euroopasse, kuna Lääne sanktsioonid ei lasknud tal Moskvalt transiiditasusid vastu võtta, teatas Vene torujuhtme monopol Transneft teisipäeval.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid