Ühenda meile

Ukraina

NATO liitlased on Ukraina kohal asuva lennukeeluala vastu

JAGA:

avaldatud

on

NATO välisministrid pidasid täna (4. märtsil) Brüsselis erakorralise kohtumise, et käsitleda süvenevat Ukraina kriisi. Nendega ühinesid Soome ja Rootsi välisminister ning Euroopa Liidu kõrge esindaja. Ukraina välisminister Dmytro Kuleba pöördus oma kolleegide poole videosõnumis, milles kirjeldas humanitaarolukorra halvenemist oma riigis.

Pärast kohtumist küsiti NATO peasekretärilt Jens Stoltenbergilt Ukraina kohal või isegi osalise lennukeelutsooni kehtestamise taotluse kohta Lääne-Ukraina kohal. Stoltenberg ütles, et kuigi seda mainiti, lepiti kokku, et NATO ei peaks tegutsema Ukraina õhuruumi kohal: "Usume, et kui me seda teeme, jõuame millegini, mis võib lõppeda täieõigusliku sõjaga Euroopas, mis hõlmab paljusid teisi. riikides ja põhjustab palju rohkem inimkannatusi. See on põhjus, miks me langetame selle valusa otsuse kehtestada rasked sanktsioonid ja pakkuda märkimisväärset toetust, suurendades toetust, mis ei hõlma NATO vägesid otseselt Ukraina konflikti, ei kohapeal ega nende ruumis.

Jagage seda artiklit:

Trendid