Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Euroopa Komisjon kiitis heaks Iirimaa uue geograafilise tähise

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Komisjon kiitis heaks "Achilli saare meresoolkaitstud päritolunimetuste (KPN) registrisse.

"Achilli saare meresool" on nimi, mis on antud looduslikult kogutud meresoolale, mis on pärit Mayo maakonna läänerannikul asuva Iirimaa suurima saare Achilli saare vetest. Saart ümbritseb Atlandi ookean. Maapiirkonna tõttu ei mõjuta saart ümbritsevad veed suured linnad ega rasketööstus.

„Achilli saare meresool” ei sisalda lisaaineid ega säilitusaineid ning tootmisprotsess võimaldab säilitada üle 20 merevees looduslikult esineva mikroelemendi. See on oma päritolule iseloomulik maitse ja välimuse poolest ning seda mõjutavad nii merevee puhtus, millele Merekalanduse Kaitseamet on andnud karpide kvaliteedi A-klassi, aga ka mineraalide sisaldus ja tootmisprotsess. Iga töötaja on koolitatud, et tagada soolahelveste õige tekstuur, suurus ja kuju.

See uus nimiväärtus liitub 1,673 juba kaitstud toiduainete nimekirjaga. Kõigi kaitstud geograafiliste tähiste loendi leiate veebisaidilt eAmbrosia andmebaasi. Lisateavet leiate Internetist aadressil Kvaliteediskeemid ning GIView Portaal.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid