Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Komisjon saadab kuuele ettevõttele ja ühele ametiühingule vastuväiteteatise autode käivitiakude kartelli juhtumis

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Euroopa Komisjon on teavitanud autode käivitusakude tootjaid Banner, Clarios (endine JC Autobatterie), Exide, FET (ja selle eelkäija Elettra) ja Rombat ning kaubandusühendust Eurobat ja selle teenusepakkujat Kellen oma esialgsest seisukohast, et nad on rikkunud EL-i. monopolidevastased eeskirjad, tehes kokkumängu, et tõsta Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) autotootjatele müüdavate autode käivitusakude hindu.

Komisjon on mures, et aastatel 2004–2017 lõid viis käivitusakude tootjat, avaldasid ja nõustusid kasutama autotootjatega peetavatel hinnaläbirääkimistel uusi indekseid (nn Eurobat Premium System). Selle väidetava käitumise eesmärk oli fikseerida aku lõpliku hinna oluline element. Komisjon on mures ka selle pärast, et Eurobat ja selle teenusepakkuja Kellen olid väidetavast käitumisest teadlikud ning aitasid sellele aktiivselt kaasa, aidates patareide tootjaid Eurobati lisatasu süsteemi loomisel ja käitamisel.

Kui komisjoni esialgne seisukoht leiab kinnitust, rikuks selline käitumine õigusi Artikli 101 Euroopa Liidu toimimise lepingu (edaspidi „ELi toimimise leping”) ja Artikli 53 Euroopa Majanduspiirkonna lepingu sätetele, mis keelavad kartellid ja muud piiravad äritavad. Vastuväiteteatise saatmine ei mõjuta uurimise tulemust.

Konkurentsipoliitika eest vastutav volinik Didier Reynders ütles: „Et konkurents oleks tõhus, nõuab see, et ettevõtjad tegutseksid ja määraksid oma hinnad üksteisest sõltumatult. Oleme mures, et akude tarnijad piirasid hinnakonkurentsi, kahjustades seega oma kliente, antud juhul autotootjaid, ja lõpuks ka Euroopa tarbijaid. Vastuväidete adressaatidel on nüüd võimalus meie muredele vastata.

Pressiteates on saadaval Internetis.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid