Ühenda meile

Venemaa

EL peaks Vladimir Putini inauguratsioonitseremooniat boikoteerima

JAGA:

avaldatud

on

Ükski ELi ja selle liikmesriikide Venemaal akrediteeritud diplomaatiline esindaja ei peaks osalema Vladimir Putini eelseisval Venemaa presidendiks inauguratsioonitseremoonial. Fraktsioon ootab selles mõttes selget ja arusaadavat soovitust kõikidele Euroopa Liidu liikmesriikide välisministritele, seisab PPE fraktsiooni liikmete täna saadetud kirjas asepresidendile/kõrgele esindajale Josep Borrellile. välisasjade ja julgeolekupoliitika liit.

«Presidendi «valimised» Venemaal olid ebademokraatlikud ja legitiimsuseta ning seetõttu on Vladimir Putini presidendiaeg ebaseaduslik. Kuid sõnade pakkumine maailmaturul on ületanud nõudluse. Nüüd peavad järgnema teod. Pärast meie otsust tunnustada Venemaad terrorismi riikliku sponsorina ei tohiks me anda Vladimir Putinile mingit võimalust oma "legitiimsuse" kehtestamiseks. Seetõttu peaksid EL ja selle liikmesriigid avamistseremooniat boikoteerima,” rõhutab Euroopa Parlamendi liige, PPE fraktsiooni esimees Manfred Weber. 

EL-i diplomaatide osalemine Putini inauguratsioonil on täielik farss ja häbi. Nad on sunnitud teda õnnitlema tagasivalimise puhul ja aplodeerima tema neoimperialistlike avaldustega, mis hõlmavad ka avatud ähvardusi lääne demokraatiatele. Eurooplased väärivad oma väärtuste paremat kaitset oma diplomaatide poolt,” lisab Andrius Kubilius Euroopa Parlamendi saadik ja PPE fraktsiooni Venemaa kõneisik. 

Kirjas ärgitavad liikmed rahvusvahelist üldsust ka lõpetama Vladimir Putini nimetamist Venemaa Föderatsiooni presidendiks, kui tema praegune ametiaeg lõpeb 7. mail 2024. Nad pooldavad ka igasuguste kontaktide lõpetamist Vladimir Putiniga, kuna tal ei ole poliitiline või moraalne mandaat sõlmida mis tahes edasisi lepingulisi suhteid Venemaa Föderatsiooni nimel ja kuna tema suhtes on välja antud Rahvusvaheline Kriminaalkohus vahistamismäärus seoses tema vastutusega väidetavate sõjakuritegude eest Ukrainas ja Ukraina kodanike ebaseadusliku väljasaatmise eest, eriti lapsed. Samuti tuletavad nad meelde, et "valimised" toimusid Ukraina ebaseaduslikult okupeeritud aladel, mis kujutab endast Ukraina suveräänsuse räiget rikkumist ning rahvusvahelise õiguse ja eriti ÜRO põhikirja selget rikkumist. Isegi Venemaal ei olnud "valimised" vabad ega õiglased. See ei vastanud põhilistele rahvusvahelistele valimisstandarditele ja seetõttu puudus sellel demokraatlik legitiimsus.

Pärast Vladimir Putini režiimi poolt Ukraina tsiviilisikute vastu toime pandud julmusi tunnustas Euroopa Parlament 2022. aasta novembris Venemaad juba terrorismi riikliku sponsorina ja kutsus üles režiimi edasisele isoleerimisele.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid