Ühenda meile

energia

Fossiilkütused toodavad praegu vähem kui veerandi ELi elektrienergiast

JAGA:

avaldatud

on

Uued andmed energia mõttekojast Ember avaldab, et 2024. aasta aprillis oli EL tunnistajaks fossiilide tootmise ajaloolisele langusele. Esimest korda toodeti vähem kui veerand ELi elektrist (23%) fossiilkütustest. See ületas eelmise, 27. aasta mais rekordmadala 2023%.

Eelmisel aastal tootsid fossiilkütused esimest korda vähem kui kolmandiku ELi elektrienergiast (33%), samal ajal kui päike ja tuul jõudsid Emberi andmetel rekordilise 27%ni. Euroopa elektriülevaade.

Üleminek fossiilkütustelt päikese- ja tuuleenergiale on 2024. aastal jätkanud hoogu. Fossiilkütustel tootmine langes 2024. aasta aprillis võrreldes 24. aasta aprilliga 14.8% (-2023 TWh). Nii kivisüsi kui gaas langesid järsult. Söe tootmine andis elektrienergia koostisse vaid 8.6% ja langes 30% võrreldes eelmise aasta sama kuuga (-7.8 TWh). Samal ajal moodustas gaasitootmine ainult 12.1% kogust, mis on 22% langus võrreldes aastatagusega (-6.8 TWh).

EL-i riikidest langes eelmise aasta aprilliga võrreldes kõige suurem fossiilsete ainete tootmine Saksamaal, kus langus oli 26% (-4.8 TWh), mis moodustab 32% kogu EL-i langusest. Suuruselt teine ​​langus oli Itaalias (-24%, -2.2 TWh), mis andis regionaalsesse langusesse veel 15%.

Tuule- ja päikeseenergia tootsid esimest korda rekordilise kolmandiku ELi elektrienergiast

2024. aasta aprillis tootsid tuule- ja päikeseenergia esimest korda enam kui kolmandiku (34%) ELi elektrienergiast, jõudes ELi energiaülemineku uue verstapostini. See aktsia ületab senise rekordi 2023. aasta maist (31%). Üldiselt tootsid taastuvad energiaallikad aprillis üle poole (54%) ELi elektrienergiast.

Isegi elektrinõudluse taastumisel väheneb fossiilkütuste tootmine

reklaam

Vaatamata elektrinõudluse taastumisele toimus ELis märkimisväärne nihe taastuvate energiaallikate poole. Kui 18. aasta esimese nelja kuu jooksul vähenes fossiilsete ainete tootmine 2024%, siis tuule- ja päikeseenergia tootmine kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 14%.

Kuna taastuvenergia tõrjub fossiilkütuste segust välja, vähenesid ELi elektrisektori heitkogused 18. aasta jaanuarist aprillini 2024% aastas.

"Meie silme all toimub see, mis kunagi oli mõeldamatu," ütles Emberi Euroopa programmidirektor Sarah Brown. „Fossiilkütused on Euroopa energiasektorist välja tulemas. Päike ja tuul on tõusnud peamiste osalejatena, tõestades, et nad on valmis täitma oma rolli kaasaegse puhta elektrisüsteemi selgroona.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid