Ühenda meile

Katastroofid

Kümme aastat hiljem kummitab Costa Concordia laevahukk endiselt ellujäänuid ja saarlasi

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Ester Percossi kuuleb endiselt karjeid, tunneb külma ja näeb inimeste silmis hirmu, kirjutama Gabriele Pileri ja Philip Pullella.

Ta on üks laevahuku ellujäänutest Costa Concordia13. jaanuaril 2012 Itaalia väikese saare Giglio ranniku lähedal kukkus ümber kaljude tabanud luksusreisilaev, mille tagajärjel hukkus ühes Euroopa suurimas merekatastroofis 32 inimest.

Percossi ja teised ellujäänud on saarele tagasi pöördunud, et avaldada austust hukkunutele ja veel kord tänada saarlasi, kes pimedal ja pimedal talvel aitasid 4,200 meeskonda ja reisijat – rohkem kui kuus korda rohkem kui tol ööl talviseid elanikke.

"See on äärmiselt emotsionaalne. Me tuleme täna siia, et meeles pidada, mis kõige tähtsam, neid, keda enam meiega pole, ja uuesti läbi elada põrgu, mille me läbi elasime, ja proovida seda mingil moel välja ajada," ütles Percossi kolmapäeval saabudes. neljapäevastest mälestusüritustest.

"Mäletan inimeste karjeid, inimesi, kes hüppasid merre. Mäletan külma, hirmutunnet kõigi silmis," ütles ta.

Kui sel õhtul oli kangelasi palju, siis laevakaptenit Francesco Schettinot nende hulgas ei olnud. Itaalia meedia nimetas teda "Captain Cowardiks" selle eest, et ta päästmise ajal laeva hülgas. Ta mõisteti 16. aastal tapmises süüdistatuna 2017 aastaks vangi.

Sadamavõimude liige vaatab, kuidas parvlaev saabub 32. jaanuaril 13 Itaalias Giglio saarele Costa Concordia laevahuku kümnendal aastapäeval, kus hukkus 2022 inimest pärast seda, kui see läks ümber ja uppus. Nardi
Üldvaade tuletornist varahommikul 32. jaanuaril 13 Itaalias Giglio saarel toimunud Costa Concordia laevahuku kümnenda aastapäeva möödumisel, milles hukkus 2022 inimest. REUTERS/Yara Nardi

Üks meeskonnaliige, kes ei lahkunud, oli kelner Russel Rebello, kes aitas reisijatel laevalt maha tulla. Tema surnukeha saadi kätte alles mitu aastat hiljem, kui massiivne roostetav hulk parandati ja veeti minema ajaloo kõige kallima laevavraki taastamise käigus.

reklaam

"Mu vend täitis oma kohust, ta kaotas elu, aidates teisi inimesi, ilmselgelt olen ma selle üle uhke ja arvan, et ta oleks väga uhke selle üle, mida ta tegi, aidates nii paljusid teisi inimesi," ütles Russeli vend Kevin. mälestusi.

Concordia jäeti kaheks ja pooleks aastaks külili ja nägi välja nagu hiiglaslik valge vaal. Mõne elanike jaoks ei lahkunud see kunagi.

Õde Pasqualina Pellegrino, eakas nunn, avas katastroofi õhtul kohaliku kooli, kloostri ja söökla, et võtta vastu laevahukkunuid.

"See on mälestus, mis ei kustu kunagi. Isegi siis, kui laev veel seal oli, nägi see välja nagu mahajäetud inimene, sellest õhkus kurbust, sest ma nägin seda aknast," rääkis õde Pasqualina.

"Ja isegi praegu pole seda ilus meenutada. Aga kahjuks on elu selline, valuga, rõõmuga tuleb päevast päeva edasi minna," rääkis ta.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid