Ühenda meile

Bangladesh

Edasimineku loomine: esimene Bangladeshi ja ELi poliitiline dialoog

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

ELi ja Bangladeshi suhted on tugevnenud peaaegu 50 aastat, alates sellest ajast, kui Euroopa institutsioonid astusid esmakordselt taasiseseisvunud riigiga 1973. aastal. Kuid 24. novembril Dhakas toimunud poliitiline dialoog tähistas koostöö laienemist ja sillutas teed suhete tugevdamisele. veelgi kindlam jalg, kirjutab poliitikatoimetaja Nick Powell.

Kohtumine Dhakas oli esimene sellest, mis nüüd saab olema iga-aastane sündmus, kõrgetasemeline poliitiline dialoog, mis toimub igal aastal vaheldumisi Bangladeshi pealinnas ja Brüsselis. See annab strateegilisi juhiseid ning tihendab välis- ja julgeolekupoliitilist koostööd. Selle olulisust Euroopa Liidu jaoks illustreeris ELi esimesel kohtumisel tehtud ettepanek algatada arutelud partnerluskoostöö lepingu üle Bangladeshiga.

EL tunnustas Bangladeshi sotsiaalmajanduslikku ümberkujundamist. Riik pälvis tunnustust jätkuva edu eest ELi „Kõik peale relvade” sooduskaubanduskava suurima kasusaajana. Bangladesh taotles ELi toetust jätkuvatele kaubandussoodustustele pärast 2029. aastat, kuna ta on saanud vähimarenenud riigi staatusest.

EL vastas sellele, rõhutades vajadust rakendada kõikehõlmavalt Bangladeshi riiklikku tööturu tegevuskava, mis omakorda tunnistas tema pühendumust töötajate õiguste ja tööohutuse tagamisele. See eeldaks õiglast hinda ja jagatud vastutust nõuetele vastavuse elementide eest, eriti pidades silmas investeeringuid turvalisematesse ja keskkonnahoidlikumatesse tehastesse.

Bangladeshi delegatsiooni juhtis riigi välisminister Shahriar Alam ja ELi poolt Euroopa välisteenistuse asedirektor Enrique Mora. Nende laiaulatuslik arutelu tõi esile ühised väärtused nagu demokraatia, põhivabadused, õigusriik, kaasatus ja inimõiguste austamine.

Poliitilise dialoogi eesmärk oli laiendada ELi ja Bangladeshi seotust kaugemale praegustest prioriteetsetest valdkondadest nagu kaubandus, ränne, valitsemine, humanitaartegevus ja arengukoostöö. Mõlemad pooled leppisid kokku teha tihedamat koostööd kliimameetmete, digitaalse ümberkujundamise, ühenduvuse ja turvalisuse vallas.

Pooled vahetasid arvamusi terrorismivastase võitluse ja vägivaldse ekstremismi ennetamise teemadel. Bangladesh kinnitas taas oma nulltolerantsi lähenemisviisi kõikidele terrorismivormidele. Mõlemad pooled kordasid oma ühist veendumust, et terrorismivastased tegevused nõuavad inimõiguste ja humanitaarpõhimõtete järgimist.

reklaam

Arutelu laienes vajadusele tihedama koostöö järele riikidevahelise organiseeritud kuritegevuse, sealhulgas rändajate smugeldamise, inimkaubanduse ja rahapesu vastu võitlemisel. Juba on käimas ulatuslik rändealane dialoog, mille raames EL kavatseb käivitada Bangladeshiga talentide partnerluse, mille eesmärk on vastastikku kasulikul viisil edendada rahvusvahelist tööjõu liikuvust.

EL väljendas taas oma tunnustust Bangladeshi rahva ja valitsuse suuremeelsuse üle enam kui miljoni Myanmarist pärit rohingja põgeniku suhtes. Bangladesh tänas ELi poliitilise ja humanitaarabi eest, kuid rõhutas jätkuvast pagulaskriisist tulenevat võimalikku ohtu piirkondlikule julgeolekule ja stabiilsusele. Rahvusvaheliselt üldsuselt oli vaja rohkem tegutseda, et luua tingimused rohingjade vabatahtlikuks, turvaliseks, väärikaks ja jätkusuutlikuks repatrieerimiseks.

Bangladesh ja Euroopa Liit olid ühel meelel vajaduses teha kõik endast oleneva, et lõpetada sõda Ukrainas, järgides rahvusvahelist õigust ja austades ÜRO põhikirja. Mõlemad pooled olid sügavalt mures nii sõja inimhinna kui ka selle mõju pärast maailmamajandusele. Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina on üks kuuest väljapaistvast maailmajuhist, kes on ÜRO toiduenergia ja rahanduse ülemaailmse kriisireageerimisrühma tšempion.

Bangladesh on ka praegune ÜRO rahutagamiskomisjoni esimees ja ÜRO rahuvalveoperatsioonide juhtiv riik. Mõlemad pooled rõhutasid naiste olulist rolli konfliktide ennetamisel ja lahendamisel, humanitaarabi andmisel ja konfliktijärgsel ülesehitustööl.

Bangladesh tunnustas ELi pühendumust kliimamuutustega seotud meetmetele ja eelkõige COP27 läbimurde hõlbustamise eest üliolulises küsimuses riikidele, sealhulgas Bangladeshile, kes vastutavad vaid väikese osa ülemaailmsest kasvuhoonegaasist tekitatud kahjude ja kahjude hüvitamise fondi. heitkogused.

Üldiselt oli arutada palju ühiseid huve, mis näitasid poliitilise dialoogi ja kavandatava partnerluskoostöölepingu väärtust. Ühine arusaamine vajadusest tõhusa ja kaasava reeglipõhise mitmepoolsuse järele, et tulla toime praeguste ja tulevaste ülemaailmsete väljakutsetega, mille keskmes on ÜRO.

Nii EL kui ka Bangladesh peavad väga tähtsaks stabiilset kaubanduskeskkonda, mille keskmes on Maailma Kaubandusorganisatsioon. Mõlemad pooled leppisid kokku, et edendavad uut sünergiat, et aidata ühiselt kaasa turvalisema, rohelisema, digitaalse vastupidavuse ja stabiilsema maailma loomisele kooskõlas säästva arengu tegevuskavaga 2030.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid