Ühenda meile

Euroopa komisjoni

ELi laevastikud püüdsid 3.4. aastal 2022 miljonit tonni kala

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Summa EU kalasaak 2022. aastal oli umbes 3.4 miljonit tonni eluskaalu seitsmest ELi statistikaga hõlmatud merepiirkonnast. Hispaania kalalaevastik ületas viiendiku kogu ELi püügist (22%; 752,000 15 tonni), järgnesid Prantsusmaa (517,000%; 13 459,000 tonni) ja Taani (XNUMX%; XNUMX XNUMX tonni).

EL-i liikmete kalasaak 2022. aastal, % eluskaalust

Lähteandmestik:  fish_ca_main 

Umbes 70% ELi kogupüügist püüti Atlandi ookeani kirdepiirkonnas. Peamised Atlandi ookeani kirdepiirkonnast püütud liigid olid väikesed kalad, nagu heeringas (19% selles piirkonnas püütud eluskaalust), kilu (14%), põhjaputassuu (11%) ja makrell (10%). Umbes viiendiku ELi eluskaalu kogupüügist selles piirkonnas püüdis Taani kalalaevastik (19%), millele järgnesid Prantsusmaa (umbes 17%), Madalmaad (11%) ja Hispaania (11%).

Ligikaudu kümnendik ELi kogusaagist püüti Vahemerest ja Mustast merest, kus peamised püütud liigid olid sardiinid (22% ELi saagist selles piirkonnas) ja anšoovis (18%). Itaalia laevastik moodustas 36% ELi püügist, Kreeka (19%), Horvaatia (18%) ja Hispaania (17%) moodustavad ülejäänu valdava enamuse.

Atlandi ookeani idaosas, kus püüti umbes 7% ELi kogusaagist, olid peamised püügid makrell ja kollauim-tuun. EL-i riikidest moodustasid piirkonna suurema osa püügist Hispaania (37%), Läti (umbes 16%), Leedu (umbes 15%) ja Holland (umbes 12%).

ELi püük merepüügipiirkondade kaupa 2022. aastal, % iga piirkonna kogu eluskaalust

Lähteandmestik:  fish_ca_main 

Kalapüük India ookeanis, läänepiirkonnas, moodustas peaaegu 7% ELi kogupüügist, sihiks valdavalt tuunikala. Valdav enamus, 96% ELi kalalaevastiku püütud eluskaalust, moodustas tuunikala, eelkõige vööttuuni, kulduim-tuun ja suursilm-tuun. Umbes kaks kolmandikku ELi püügist selles piirkonnas pärines Hispaaniast (66%) ja ülejäänud osast Prantsusmaa (31%).

reklaam

Vaid 6% ELi kogupüügist püüti kolmes ülejäänud merepiirkonnas. Nendes piirkondades püüti peamiselt järgmisi liike: merluus (Atlandi ookeani edelapiirkond), sinihai ja vööttuuni (Atlandi ookeani kagupiirkond) ning meriahven, hiidlest ja tursk (Atlandi ookeani loodepiirkond).

See artikkel tähistab Ülemaailmne kalanduspäev

Rohkem informatsiooni

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid