Ühenda meile

Majandus

Millistes ELi piirkondades töötab kõrgtehnoloogia valdkonnas rohkem naisi?

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kõrgtehnoloogia sektoreid peetakse majanduskasvu ja tootlikkuse peamisteks tõukejõuks ning need pakuvad sageli hästi tasustatud töövõimalusi. 2022. aastal töötas kõrgtehnoloogia sektorites üle 9.8 miljoni inimese EU, mis moodustab 4.9% ELi kogu tööhõivest. Sooline esindatus selles sektoris näeb, et mehed moodustavad veidi üle kahe kolmandiku (67.2%) koguarvust. 

Piirkondlikul tasandil (NUTS 2 piirkonnad) registreeriti kõige rohkem kõrgtehnoloogiasektorites hõivatuid Prantsusmaa (Ile-de-France) ja Hispaania (Comunidad de Madrid) pealinnapiirkondades, vastavalt 420,000 289,000 ja 200 000 inimest. Neile järgnesid kolm piirkonda, kus kõrgtehnoloogiasektorites töötas üle XNUMX XNUMX inimese: Oberbayern Lõuna-Saksamaal, Lombardia Põhja-Itaalias ja Cataluña Ida-Hispaanias.

Jaotuse alumises otsas oli viis piirkonda, kus kõrgtehnoloogiasektorites töötas alla 5 inimese: Lõuna-Itaalia Molise piirkond koos nelja Kreeka piirkonnaga – Anatoliki Makedonia, Thraki, Peloponnisos, Ipeiros ja Sterea Elláda. .

Naised moodustasid 32.8. aastal ELi kõrgtehnoloogiasektorites hõivatud inimeste koguarvust peaaegu ühe kolmandiku (2022%). 

Naiste osakaal kõrgtehnoloogilises töökohas NUTS 2 piirkondades ulatus kõrgeimast 50.2%-st Ungari Nyugat-Dunántúli piirkonnas kuni 8.3%-ni Kreekas Thessaalia piirkonnas. Tegelikult oli Nyugat-Dunántúl ainus piirkond ELis (sel detailsusastmel), kus kõrgtehnoloogiasektorites töötas rohkem naisi kui mehi. Järgmine kõrgeim naiste tööhõive osatähtsus registreeriti Itaalias Marche piirkonnas (48.6%) ja teises Ungari piirkonnas Észak-Magyarországs (48.1%).

Kaart: tööhõive kõrgtehnoloogia sektorites, soo järgi, NUTS 2 piirkondade kaupa, 2022

Lähteandmestik: htec_emp_reg2

Kas soovite rohkem teada ELi hariduse ja koolituse kohta?

reklaam

Lisateavet saate lugeda selle spetsiaalsest jaotisest Regioonid Euroopas – 2023. aasta interaktiivne väljaanne ja selle pühendatud peatükis Eurostati piirkondlik aastaraamat – 2023. aasta väljaanne, saadaval ka a Statistika selgitatud artikkel. Vastavad kaardid Statistiline atlas pakkuda täisekraanil interaktiivset kaarti. 

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

  • Kõrgtehnoloogia sektorid on siin määratletud kui kõrgtehnoloogilised tootmissektorid (farmaatsiatoodete ja farmaatsiapreparaatide tootmine; arvuti-, elektroonika- ja optikatoodete tootmine) ja teadmistemahukad kõrgtehnoloogilised teenused (filmide, videote ja telesaadete tootmine, helisalvestuse ja muusika kirjastamine; programmeerimis- ja ringhäälingutegevus; telekommunikatsioon; arvutiprogrammide koostamine, nõustamine ja sellega seotud tegevus; teabeteenindus; teadusuuringud ja arendustegevus). Tootmist ja teenuseid eristatakse kahe erineva metoodika olemasolu tõttu. 
  • Esitatav statistika kõrgtehnoloogiasektorite tööhõive kohta hõlmab kõiki neis ettevõtetes töötavaid inimesi (sh abipersonali) ning hindab sellisena kõrgelt kvalifitseeritud töötajate arvu üle.


Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid