Ühenda meile

keskkond

Fraktsioon EPP hääletab looduse taastamise seaduse vastu

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Parlamendi fraktsioon PPE otsustas täna hääletada homsel täiskogu hääletusel looduse taastamise seaduse vastu, mida eelmisel sügisel läbirääkimistel põhjalikult muudeti.

„EPP fraktsioon tunneb jätkuvalt tõsist muret looduse taastamise seaduse pärast. Me ei taha põllumajandustootjatele uusi ja rohkem bürokraatia vorme ja aruandluskohustust. Laske põllumeestel taluda,“ ütles Euroopa Parlamendi liige Siegfried Mureșan, EPP fraktsiooni eelarve- ja struktuuripoliitika eest vastutav aseesimees.

„Kardetakse, et paljud liikmesriigid kasutavad seadust, et kehtestada põllumajandustootjatele ja metsameestele bürokraatia ning kaugeleulatuvad järelevalve- ja aruandluskohustused, väites, et EL sunnib neid seda tegema. Selle tulemusena vaataksid mõjutatud põllumehed ja metsamehed taas pahameelega Brüsselisse, kui probleem on isetehtud ja lasub vastavate riikide valitsustel,» jätkas Mureșan.

„Me tervitame tõsiasja, et muudetud õigustekst ei sarnane komisjoni algse ettepanekuga. Komisjoni ettepanek oli ideoloogiliselt ajendatud, praktiliselt teostamatu ja katastroof põllumeestele, metsaomanikele, kaluritele ja kohalikele ametiasutustele. See ähvardas aeglustada olulise infrastruktuuri ja taastuvenergia kasutuselevõttu. Muudetud tekst on nüüd parem. Kuid ikkagi on parem alustada nullist ja seada esikohale põllumeeste huvid,“ lõpetas Mureșan.

EPP fraktsioon on Euroopa Parlamendi suurim fraktsioon, millel on 178 liiget kõigist ELi liikmesriikidest

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid