Ühenda meile

Wales

Auhinnatseremoonial tunnustati ajakirjanduse tipptaset

JAGA:

avaldatud

on

EL Reporter on uhke, et toetas sel kuul Cardiffis peetud ajakirjanduslike heategevuslike meediaauhindade jagamist. Walesi pealinnas toimunud üritusega koguti raha organisatsioonile, mille asutas Charles Dickens, ajakirjanik, kellest sai üks maailma suurimaid romaanikirjanikke. Samuti tunnustati ajakirjanduse saavutusi ajal, mil see seisab silmitsi rohkemate väljakutsetega ja on olulisem kui kunagi varem, kirjutab Nick Powell.

Jeremy Bowen raporteerib Gazast


BBC rahvusvaheline toimetaja Jeremy Bowen võitis pealkirja silmapaistva panuse ajakirjandusse auhinna, millega tunnustati tema 40-aastast karjääri raporteerides konfliktidest kogu maailmas. Ta kajastab praegu Iisraeli-Hamasi konflikti, kuid a video sõnum ütles: "Tahaksin teid kõiki tänada selle fantastilise auhinna eest. See on suur au ja ma olen pettunud, et ma ei ole teiega.

Ta lisas: "Järgmise aasta aprillis möödub 40 aastat sellest, kui sõlmisin BBC-ga punktiirjoone, et saada ajakirjanikuks. Mul on väga vedanud, et olen saanud osa maailma suurimatest lugudest alates kaheksakümnendatest aastatest ja on olnud uskumatu privileeg, et saan nendest suurtest sündmustest aru anda.

Ajakirjanike heategevusorganisatsiooni tegevjuht James Brindle ütles: „Ligi 40 aastat on Jeremy rääkinud võimsaid lugusid, mis kujundavad viisi, kuidas maailm konflikte mõistab. Täna õhtul, nagu paljud ööd oma karjääri jooksul, on ta sõjatsoonis, ohverdades normaalse elu Iisraelis viibimise nimel, võttes riske, et tõde teada anda. Oma karjääri jooksul on ta näidanud üles kõiki suure ajakirjanduse tunnuseid: objektiivsust, usaldusväärsust, empaatiat ja julgust. Ta on lihtsalt legend."

Jeremy Bowen ise on pärit Cardiffist, kus tema isa oli ajalehe- ja raadiotoimetaja. Võib-olla mäletati teda kõige paremini lootustandva noore laulja Shirley Bassey varase karjääri kajastamise tõttu. Tema ema oli esimene naisfotoajakirjanik, kes töötas Cardiff Arms Parki kontaktliinil.

Õigesti peeti tseremooniat ragbistaadioni kõrval asuvas hotellis ja mitte ainult Boweni perekondliku sideme tõttu. Samuti austati ajakirjanikke, kes paljastasid Walesi ragbiliidus naiste naistevihkamise ja seksismi kultuuri. BBC Walesi päevakajaliste sündmuste saade Uurib ning vabakutseline trüki- ja veebiajakirjanik Liz Perkins pälvisid ühiselt Aasta ajakirjanduse auhinna WRU skandaali uurimise eest.

Auhinda andes ütlesid kohtunikud, et "parimal juhul kannab ajakirjandus võimu ja annab hääle neile, kes on olnud sunnitud vaikima. See lugu oli Walesi ajakirjandus oma parimal kujul. Selle hiilgav teostus näitas trüki-, veebi- ja eetriuudiste jõudu ning tekitas loo, mis šokeeris Walesi ja läks seejärel üle maailma.

reklaam
Colin Stevens (vasakul) annab üle aasta poliitikaajakirjaniku auhinna Will Haywardile (Western Mail / Wales Online), mida vaatasid Lucy Owen (BBC) ja Jonathon Hill (ITV). Autor: Natasha Hirst Photography.

Colin Stevens, väljaandja EL Reporter, peegeldab meeldejäävat õhtut. „Oli au tuua kokku juhtivaid arvamuskujundajaid kogu maailmast, Bangladeshist Suurbritanniani ja kogu poliitilise spektri ulatuses, alates töövarjukabineti liikmest kuni Boris Johnsoni Downing Streeti meeskonna liikmeni. Nad kõik tunnistasid ajakirjanduse olulist panust demokraatiasse.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid