Ühenda meile

Ukraina

WHO registreeris sõja ajal üle 1,000 rünnaku Ukraina tervishoiule

JAGA:

avaldatud

on

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas teisipäeval, 30. mail, et registreeris Venemaa sissetungi ajal Ukrainas 1,004 rünnakut tervishoiu vastu, mis on suurim arv, mille organisatsioon on registreerinud kõigis konfliktides.

"1,004 WHO poolt kinnitatud rünnakut viimase 15 kuu jooksul kestnud täiemahulise sõja jooksul on nõudnud vähemalt 101 inimelu, sealhulgas nii tervishoiutöötajaid kui ka patsiente, ning vigastada saanud palju rohkem," seisis avalduses.

Venemaa saatis üle 15 kuu tagasi Ukrainasse kümneid tuhandeid sõdureid, millega algas suurim sõda Euroopas pärast Teist maailmasõda. ÜRO andmetel on vaenutegevuses tapetud tuhandeid tsiviilelanikke ja miljoneid ümberasustatud.

WHO teatas, et registreeris sõja ajal Ukrainas 896 rünnakut tervishoiuasutustele, 121 transpordile, 72 personalile ja 17 ladudele.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid