Ühenda meile

Venemaa

"Austusel meie kõige põhilisemate Euroopa väärtuste vastu on hind, me oleme valmis seda hinda maksma"

JAGA:

avaldatud

on

Täna (25. veebruaril) toimunud rahandusministrite mitteametlikul kohtumisel keskenduti sanktsioonide tagajärgedele pärast Venemaa edasist sissetungi Ukrainasse. Prantsusmaa rahandusminister Bruno le Maire ütles, et EL-i sanktsioonidel on hind, kuid see on hind, mida Euroopa on valmis maksma. 

«Nagu ma räägin, on Vene väed Ukrainasse tunginud. Praegusel ajal, kui ma räägin, on suveräänse Euroopa rahva vabadus löögi all. Eile õhtul võtsid Euroopa Liidu riigipead ja valitsusjuhid vastu massiivsed sanktsioonid Venemaa vastu,” ütles Le Maire.

Le Maire ütles ajakirjanikele, et Euroopa Komisjon ja Euroopa Keskpank hindasid kavandatavate sanktsioonide majanduslikku mõju: "Peame mõistma, et need sanktsioonid avaldavad mõju meie Euroopa majandustele. See avaldab mõju eelkõige enim ohustatud majandustele, neile, kes kauplevad Venemaaga kõige rohkem kauba- ja eelkõige tooraine- ja energiakaubanduses.

Le Maire ütles aga, et kaalul on Euroopa väärtused vabadus ja õigusriigi põhimõtete austamine: "Austusel kõige põhilisemate Euroopa väärtuste vastu, mille me avastame, on hind, valitsusjuhid eile ja rahandusministrid täna hommikul näitasid, et oleme valmis seda hinda maksma."

Jagage seda artiklit:

reklaam

Trendid