Ühenda meile

Venemaa

Uuel sanktsioonipaketil on Venemaale "massiivsed ja rasked" tagajärjed

JAGA:

avaldatud

on

EL-i välisministrid võtsid täna (25. veebruaril) vastu täiendava piiravate meetmete paketi, millel on Venemaale tohutud ja rasked tagajärjed. Meetmed hõlmavad finantssektorit, energeetika- ja transpordisektorit, kahesuguse kasutusega kaupu, ekspordikontrolli ja ekspordi rahastamist, viisapoliitikat, täiendavaid sanktsioone Venemaa isikute vastu ja uusi noteerimiskriteeriume.

"Ukrainale viivitamatu toetuse märgiks võtsime vastu sanktsioonide paketi, milles liikmesriikide juhid eile õhtul kokku leppisid," ütles EL-i kõrge esindaja Josep Borrell. “See on enneolematu pakett – nii kiiruselt kui ka mahult. Need sanktsioonid on kõige mõjuvam pakett, mida me kunagi rakendanud oleme. Need on loodud selleks, et kahjustada Venemaa võimet jätkata agressiooni ja rahastada [Ukraina] okupatsiooni.

Ministrid leppisid kokku tugevdada diplomaatilisi jõupingutusi, et tagada Venemaa ebaseadusliku ja provotseerimata agressiooni võimalikult ulatuslik rahvusvaheline hukkamõist. Samuti valitses selge konsensus Ukraina toetamise jätkamise ja desinformatsiooniga võitlemise jõupingutuste suurendamise osas.

Jagage seda artiklit:

Trendid