Ühenda meile

koronaviirus

Koroonaviirus: ELi meditsiinimeeskonnad lähetati Rumeeniasse

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Viimase kolme nädala jooksul on üheksa riiki pakkunud Rumeeniale ELi kodanikukaitsemehhanismi kaudu abi. Sel nädalal saabus Bukaresti meditsiinimeeskond Taanist ja teine ​​Poolast, et aidata Rumeenia arstidel ravida kasvavat arvu COVID-19 patsiente. Ka sel nädalal toimetati Rumeeniasse 350 hapnikukontsentraatorit Hollandis asuvast rescEU varudest, lisaks 200 rescEU hapnikukontsentraatorit, mis tarniti selle kuu alguses. Viimastel päevadel on Serbia ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu tarninud 170 hapniku kontsentraatorit ja 6,365 annust monoklonaalseid antikehi, samal ajal kui Saksamaa pakkus 12,750 1 ühikut monoklonaalseid antikehi ja Slovakkia 000 doosi monoklonaalseid antikehi, 500,000 150 meditsiinilise antigeeni testi ja muud meditsiinilist antigeeni. seadmeid. Samuti tegi Poola mehhanismi kaudu teise pakkumise, mis hõlmas 55 hapnikukontsentraati, 50 südamemonitori, XNUMX respiraatorit ja muud materjali.

Kriisiohjamise volinik Janez Lenarčič ütles: „Euroopa kodanikukaitse mehhanism tõestab jätkuvalt oma väärtust käimasolevas võitluses COVID-19 pandeemiaga. Tahaksin tänada Serbiat nende esimese abipakkumise eest mehhanismi kaudu ning Austriat, Taanit, Prantsusmaad, Saksamaad, Itaaliat, Hollandit, Poolat ja Slovakkiat nende jätkuva abi eest Rumeeniale. EL on jätkuvalt pühendunud kogu vajaliku abi suunamisele Rumeeniale ja teistele abi vajavatele riikidele.

Pärast Rumeenia abipalvet ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu on Austria pakkunud 1,075 pakki erinevaid intensiivravi ravimeid ning Prantsusmaa on pakkunud täiendavalt 89,030 18 viaali ravimeid, 50 ventilaatorit, meditsiiniseadmeid ja tarvikuid. Lisaks 5,200 hapnikukontsentraatorile Poolast, 15 viaali monoklonaalsete antikehadega Itaaliast, 8 ventilaatorit ja 19 hapnikukontsentraatorit Taanist Rumeeniasse. Kaks nädalat tagasi Rumeeniasse saabunud Moldova meditsiinimeeskond jätkab eriarstiabi osutamist. Rumeenia COVID-XNUMX patsiendid on transporditud ravile Ungarisse, Poolasse ja Austriasse.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid