Ühenda meile

Puue

Euroopa Parlament korraldab oma esimese puuetega inimeste õiguste nädala  

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

27. novembrist 4. detsembrini toimuva nädala eesmärk on tõsta teadlikkust ja edendada avalikku arutelu, et kõik puuetega inimesed saaksid oma õigusi kasutada.

3. detsembril rahvusvahelise puuetega inimeste päeva paiku korraldatud puuetega inimeste õiguste nädalal toimuvad mitmed parlamendikomisjonid, kes hääletavad, arutavad ja korraldavad puuetega inimeste poliitika teemalisi üritusi.

Paljude sündmuste hulgas arutab arengukomisjon teisipäeval juurdepääsu haridusele ja koolitusele arengumaades. Kolmapäeval toimub petitsioonikomisjoni iga-aastane puuetega inimeste õiguste töötuba. Transpordikomisjon arutab neljapäeval tõkkeid transpordi ja turismi valdkonnas, inimõiguste allkomisjon aga puuetega inimeste õigusi konflikti- ja konfliktijärgsetes olukordades.

Tööhõive- ja sotsiaalkomisjon korraldab mitmeid üritusi, sealhulgas arvamuste vahetuse Euroopa invakaardi ja Euroopa parkimiskaardi üle. Kolmapäeva pärastlõunal toimub ühine ärakuulamine naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komisjoniga teemal „Kahjulikud tavad ELis puuetega naiste ja tüdrukute suhtes“. 4. detsembril on kavas ka kohtumine riikide parlamentide liikmetega puuetega inimeste valimisprotsessis osalemise teemal.

Mitmete ürituste puhul pakutakse viipekeelt.

Dragoș PîslaruTööhõive- ja sotsiaalkomisjoni esimees ütles: „Puudega eurooplased peavad saama nautida ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooniga neile antud inimõigusi ja põhivabadusi ning osaleda täielikult tsiviil-, poliitilises, majandus-, sotsiaal- ja kultuurielus. oma kogukondadest. Järgmisel nädalal arutame seda mitme osapoole ja puuetega inimesi esindavate organisatsioonidega, järgides põhiprintsiipi "Ei midagi meist ilma meieta".

Katrin LangensiepenÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooni (CRPD) võrgustiku esinaine ütles: "Puuetega inimesed on võrdsed kodanikud ja neid tuleb sellistena kohelda. Järgmisel nädalal näitame üles oma pühendumust võimete ja diskrimineerimise lõpetamisele. Alates tööhõivest kuni liikuvuseni peab EL rakendama ÜRO konventsiooni, mille allkirjastasime üle 10 aasta tagasi. Viimasel ajal on see maja tõuganud selliseid olulisi projekte nagu EL puuetega inimeste kaart. Peame üheskoos tagama, et tulevik oleks kättesaadav.

Taust

Puuetega inimeste õiguste nädal on iga-aastane aastaringsete tegevuste fookus, mille eesmärk on tagada, et kõik igat liiki puuetega inimesed saaksid elada iseseisvat elu ja olla täielikult ühiskonda integreeritud.

Euroopa Parlamendi juhatus (koosneb presidendist, asepresidendist ja kvestoritest) on pühendunud EP sisemise toimimise pidevale parandamisele. Parlament on pühendunud pakkuma kõigile kasutajatele, olgu Euroopa Parlamendi liikmed, töötajad või külastajad, juurdepääsetavat füüsilist keskkonda ja kõikide hoonete sõltumatut kasutamist. Viimastel aastatel on mitmed meetmed parandanud puuetega inimeste ligipääsetavust ning uued hoonete renoveerimisprojektid peavad tagama täieliku ligipääsetavuse.

Parlamendi digitaalne juurdepääsetavus on viimastel aastatel paranenud, eesmärgiga tagada, et digitaalset sisu, nagu veebisaidid, rakendused, dokumendid ja multimeedia, töötatakse välja, et võimaldada kõigile, sealhulgas puuetega inimestele, võrdset juurdepääsu ja kasutatavust. Parlament soovib ka eeskuju näidata ja saada kaasavamaks tööandjaks, palkades positiivsete tegevusprogrammide kaudu rohkem puuetega inimesi, sealhulgas praktikante.

Neid meetmeid rakendades töötab parlament aktiivselt digitaalse juurdepääsetavuse parandamise, kaasatuse edendamise ja oma kohustuste täitmise nimel ÜRO inimõiguste konventsioonile allakirjutanuna.

Rohkem informatsiooni 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid