Kümned parlamendiliikmed kogu Euroopast, sealhulgas senaatorid, parlamendiliikmed, parlamendiliikmed ja Ühendkuningriigi parlamendikoda ning juudi kogukonna juhid erinevatest Euroopa riikidest on ühendanud jõud kirjas, kutsudes Poola ametivõime üles kaotama osa loomade heaolu seaduseelnõust, mille eesmärk on Poola koššerliha eksportimise keeld, kirjutab .

Poola senatis on homme (13. oktoobril) oodata selle eelnõu hääletust.

Poola koššerliha ekspordi keelustamine mõjutaks tõsiselt kogu mandri juudi kogukondi, kes suuruse või piiratud ressursside järgi sõltuvad suuresti Poolast kui koššerliha tarnijast. See riik on Euroopa suurimaid koššerliha eksportijaid.

Samuti rõhutasid parlamendiliikmed ja allakirjutanud juudi liidrid, et eelnõu loob ohtliku pretsedendi, kuna seab loomade heaolu õigused selgelt Euroopa usuvabaduse põhiõiguse ette.

ELi põhiõiguste harta ütleb artiklis 10: „Igaühel on õigus mõtte-, südametunnistuse ja usuvabadusele. See õigus hõlmab vabadust muuta usku, veendumusi ja vabadust kas üksi või koos teistega ning avalikult või eraviisiliselt, et avaldada usku või veendumusi jumalateenistustel, õpetamisel, praktikal ja järgimisel.

Allakirjutanud tõid välja ka asjaolu, et puuduvad lõplikud teaduslikud tõendid väidete kohta, et shechita, koššerlik tapmismeetod, on julmem kui suurem osa tapmistest, mis toimub Euroopas päevast päeva.

Allakirjutanud kirjutasid oma kirjas Poola valitsusele: „Keelates toodete ekspordi, mis esindavad paljude jaoks juudi usu ja praktika keskset põhimõtet, saadate tugeva sõnumi, et seadused, mis tegelikult takistavad juudi elu Euroopas, on vastuvõetavad. "

"Just nendel põhjustel - ja paljude tuhandete juutide nimel, keda me kogukonna juhtide ja parlamendiliikmetena esindame - kutsume Poola valitsust, selle parlamenti ja senaatoreid eelnõu selle aspekti lõpetama."

Kirja algatanud Euroopa juudi assotsiatsiooni esimees rabi Menachem Margolin ütles oma avalduses: „See, mis näib olevat riiklik poola poliitiline küsimus, pole midagi sellist. Selle seaduseelnõu tagajärjed on potentsiaalselt laastavad ja sügavad nii juutidele kõikjal Euroopas kui ka paljudele, kes hindavad usuvabaduse teostamise vabadust. "

„Kui eelnõu vastu võetakse, peetakse seda deklaratsiooniks, et see on avatud hooajal kõigile, kes vaidlustavad juutide seaduse, usu ja praktika aspekte. See tuleb lõpetada, "ütles ta.