Ühenda meile

Küberturvalisus

Tõuge ELi kübervastupidavuse suurendamiseks

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

10. novembril hääletasid saadikud ELi küberturvalisuse parandamise uue seaduse ehk nn võrgu- ja infoturbe direktiivi (NIS2) üle.

"See uus seadus parandab avaliku ja erasektori ning ELi kui terviku vastupidavust ja intsidentidele reageerimise suutlikkust," ütles Eva Maydell, kes juhtis fraktsiooni PPE nimel direktiivi läbirääkimisi.

„NIS2 ei ole hõbekuuli, vaid koondab tõelise ELi küberjulgeoleku kultuuri ja ökosüsteemi, kehtestades tõhusa koostöö miinimumreeglid ning ajakohastades küberjulgeolekukohustustega seotud sektorite ja tegevuste loetelu. Hiljutised rünnakud Nordstreami torujuhtmetele on näidanud meie kriitilise infrastruktuuri haavatavust ja haprust. Hübriidsõja maailmas peame kaitsma internetikaableid, millest meie majandused sõltuvad, sama hoolikalt kui meie piire ja torujuhtmeid,“ ütles Maydell, kes on Euroopa Parlamendi tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni liige.

„Euroopa kübervastupidavus ja küberjulgeolek on meie majandusliku vastupanuvõime jaoks kriitilise tähtsusega. Peame võtma otsustavaid meetmeid, et suurendada valmisolekut ja ära hoida rahvusvahelist õigust rikkuvat käitumist nii võrgus kui ka väljaspool seda. Uus direktiiv lisab suuremale puslele tüki, et suurendada vastupidavust,“ selgitas Maydell.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid