Ühenda meile

Digitaalne majandus

Digitaalne euro täiendab sularaha, mitte ei asenda seda

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

„Kui tahame, et digitaalne euro oleks edukas, vajame selget ja veenvat narratiivi selle kohta, miks me seda üldse vajame. Inimesed peavad nägema digitaalse euro eeliseid oma igapäevaelus. Euroopa Keskpank ja Euroopa Komisjon peavad veel esitama veenva põhjenduse, miks me vajame digitaalset eurot ja millist lisaväärtust see annab,“ selgitas Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni EPP fraktsiooni pressiesindaja Markus Ferber. Tema kommentaar tuleneb sellest, et komisjonilt oodati ühtse valuuta paketi esitamist, sealhulgas digitaalse euro õigusraamistikku. juunil 28.

„EL-i maksemaastikel ei ole ilmseid lünki. Kui me lihtsalt dubleerime olemasolevat maksete infrastruktuuri digitaalse euroga, pole see piisavalt hea ärijuhtum,“ ütles Ferber.

Markus Ferber ei näe ohtu, et sularaha võiks ära kaotada: “Kuigi maksed muutuvad üha digitaalsemaks, jääb paljude inimeste jaoks sularaha kuningaks. Digitaalne euro peaks täiendama sularaha, kuid ei tohi seda asendada. Mul on hea meel näha, et komisjon mõtleb ka sellele, kuidas säilitada sularaha maksevahendina.

Praegused kujunduselemendid viitavad sellele, et digitaalset eurot hakatakse sisuliselt kasutama ainult jaemaksete tegemiseks. "Digitaalse valuuta suurimad eelised oleksid aga ärimaailmas. Peame vähemalt tulevaste versiooniuuenduste võimaluse avatuna hoidma. Kui võtame kasutusele ühtse valuuta digitaalse versiooni, peab see olema valmis kasutama digimaailma võimalusi,“ lõpetas Ferber.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid