Ühenda meile

Hiina

EL-Hiina: komisjon ja Hiina peavad teist kõrgetasemelist digitaalset dialoogi

JAGA:

avaldatud

on

Komisjon pidas Hiinaga oma teist kõrgetasemelist digitaalset dialoogi. Selle Pekingis peetud dialoogi kaasesimeesteks olid väärtuste ja läbipaistvuse eest vastutav asepresident Vera Jourova ja Hiina asepeaminister Zhang Guoqing ning käsitleti selliseid võtmeküsimusi nagu platvormid ja andmete reguleerimine, tehisintellekt, teadusuuringud ja innovatsioon, piiriülesed küsimused. tööstusandmete voogu või võrgus müüdavate toodete ohutust. Aruteludes osales videosõnumi vahendusel ka õigus- ja tarbijaõiguste volinik Didier Reynders.

Mõlemad pooled pidasid põhjalikku arutelu digitaalpoliitika ja tehnoloogiate olulised valdkonnad. Komisjon esitas ajakohastatud teabe ELi regulatiivsete arengute kohta, sealhulgas Digitaalteenuste seadus ja Digiturgude seadus.

Mõlemad pooled vahetasid arvamusi teemal Tehisintellekt. Komisjon tutvustas tehisintellekti seaduse arengut ja rõhutas ÜRO hiljutiste aruannete valguses selle tehnoloogia eetilise kasutamise tähtsust, austades täielikult universaalseid inimõigusi.

Komisjon kordas oma toetust ülemaailmsetele ja koostalitlusvõimelistele info- ja sidetehnoloogiatele (IKT) standarditele ning nõudis tungivalt, et Hiina ametivõimud tagaksid digitaalvaldkonnas õiglase, vastastikkuse põhimõttel põhineva ärikeskkonna. Samuti väljendas ta oma muret raskuste pärast, millega ELi ettevõtetel Hiinas silmitsi seisavad nende teenuste kasutamisega tööstusandmed, hiljutiste õigusaktide kohaldamise tulemusena. Selleteemalised arutelud jätkuvad kõrgetasemelises majandusdialoogis, et leida konkreetseid lahendusi.

Mis puudutab toodete ohutust, siis komisjon ja Hiina tervitasid lepingu allkirjastamist Internetis müüdavate toodete ohutuse tegevuskava.

Hiina jagas värskendusi oma poliitika ja tavade kohta digitaalvaldkonnas. Mõlemad pooled leppisid kokku, et jätkavad arutelusid tehnilisel tasandil, jätkates Hiina ja ELi IKT dialoogi.

Lisateave on saadaval a Pressiteade online.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid