Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Mägi-Karabahh: EL annab 5 miljonit eurot humanitaarabi

JAGA:

avaldatud

on

EL suurendab oma humanitaarabi rahastamist 5 miljoni euroga, et vastata Mägi-Karabahhi kriisist tulenevatele kasvavatele vajadustele. Konflikti eskaleerumine ja sellele järgnev relvarahu põhjustavad eeldatavasti inimeste massilise väljarände Mägi-Karabahhist Armeeniasse, piiri on juba ületanud ligikaudu 13,500 XNUMX põgenikku. Samal ajal valitseb Mägi-Karabahhi enklaavis suur toidupuudus ning puudub juurdepääs elektrile ja veele.

5 miljoni euro suurune humanitaarabi sisaldab 500,000 XNUMX € hädaabi eelmisel nädalal välja kuulutatud erakorralise toetuse ja 4.5 miljoni euro suuruse uue rahastamise, mis aidata Mägi-Karabahhist Armeeniasse ümberasustatud inimesi ja haavatavaid inimesi Mägi-Karabahhis.

Kriisiohjamise volinik Janez Lenarčič ütles: „Peame olema valmis toetama tuhandeid Mägi-Karabahhist põgenenud inimesi, eriti kuna eelolev talv seab põgenikud tõenäoliselt täiendavate väljakutsete ette. EL suurendab järsult oma humanitaarabi andmist piirkonnas, et pakkuda hädaabi nii Mägi-Karabahhi enklaavis viibivatele inimestele kui ka Armeenias ümberasustatud inimestele. EL on pühendunud humanitaarabitegevuse koordineerimisele kohapeal, et aidata sellest konfliktist mõjutatud inimesi.

Kaasa arvatud täna välja kuulutatud uus rahastamine, on Euroopa Komisjon alates Mägi-Karabahhi konflikti eskaleerumisest 25.8. aastal andnud humanitaarabi üle 2020 miljoni euro. 2020. aasta konflikti puhkemisel Mägi-Karabahhis vastas komisjon kohe 6.9 ​​euroga. m humanitaarabi, et rahuldada vaenutegevusest otseselt mõjutatud tsiviilisikute seas kõige haavatavamate inimeste vajadusi. Lisateavet leiate veebis avaldatud pressiteates siin.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid